Kocaeli’de Pet Shop Sahiplerine Eğitim Verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev ve süs hayvanları satışı yapan işyerlerine yönelik düzenlediği eğitimler başladı.Büyükşehir Belediyesi...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev ve süs hayvanları satışı yapan işyerlerine yönelik düzenlediği eğitimler başladı.

Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleşen eğitimlerde ilk gün ev ve süs hayvanlarının korunmasına dair Avrupa sözleşmesi katılımcılara anlatıldı. Hayvanları koruma kanununun da aktarıldığı eğitimler 3 gün sürecek.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü’nün İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yapacağı eğitimlerde hayvan hakları konusundan katılımcılara ayrıntılı bilgiler verildi. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama yönetmeliği nin 13. Maddesi gereği düzenlenen eğitimlerde ev ve süs hayvanları satışı yapan işyeri sahiplerine önemli bilgiler sunuldu.

Reklam
Reklam

Eğitim seminerlerinin ilk gününde katılımcılara ev ve süs hayvanlarının korunmasına dair Avrupa sözleşmesi, CITES Sözleşmesi, 5199 sayılı kanun ve uygulama yönetmeliği konularında bilgiler verildi. Ev ve süs hayvanları satışı yapan işyeri sahiplerinden bu eğitimlere katılmamış, sertifikası olmayan vatandaşlar için önem gösteren seminerlerde merak edilen konularda sorulara yanıtlar verildi.

Eğitimlerin ikinci gününde ise eğitimci Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ katılımcılara bir takım bilgiler sunacak. Kedi ve köpeklerin pet shoplarda barındırılma koşulları, koruyucu hekimlik, akvaryum balıklarının genel bakım ve barındırma koşulları gibi konularda bilimsel açıklamalar sunacak olan Aytuğ yine hayvanseverlerin sorularına yanıtlar verecek. Seminerlerin son gününde ise işyeri açma için gerekli olan sertifikalar katılımcılara dağıtılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz