Kocaeli'de Plaj Bolluğu

Bir zamanlar kokudan yanından geçmekte zorlanılan sahiller Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda pırıl...

Bir zamanlar kokudan yanından geçmekte zorlanılan sahiller Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda pırıl pırıl plajlara, altın kumsallara dönüştü. İzmit Körfezi’ni altın bir gerdanlık gibi çeviren sahiller Kocaelililer için vazgeçilmez yaşam alanları oldu. İzmit Körfezi ve Karadeniz sahillerinde 22 yeni plaj hizmete açıldı. Kocaeli genelinde toplam 28 bin metrekare kumsal alan oluşturuldu. 35 yıldır denize girilemeyen İzmit Körfezi’nde şimdilerde Uluslar arası yüzme yarışları düzenleniyor.

Reklam
Reklam

Kocaeli Körfezi, yıllarca süregelen bir tahribatla yanından geçilemez duruma gelmişti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla İzmit Körfezi eski güzelliğine yeniden kavuştu. Körfez’in birçok yerine sahil parkları yapılırken uygun yerlere de Karadeniz’den kum getirilerek plajlar oluşturuldu. Kandıra’daki kumsallarla birlikte Kocaeli’deki toplam plaj sayısı 22’ye ulaşırken yıllık yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turist Kocaeli’de ağırlandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu başarısı Körfez’de tarihinde ilk kez alınan Mavi Bayrak ile taçlandırıldı. Artık Kocaeli için hedef; tüm sahillerde Mavi Bayrak dalgalandırmak. 190 metre uzunluğundaki plajda engelli vatandaşlar için her türlü olanaklar mevcut. Ayrıca cankurtarma ve ilkyardım olanakları mevcut. Plajda 1 adet anfi tiyatro da bulunuyor.

Son yıllarda çevre konusunda büyük bir yatırım atağına başlayan Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli hizmetlerinden biri de plajlar oldu. Yaz sezonu boyunca Babalı, Dikili, Tuzağzı, Cebeci, Kefken, Kovanağzı, Kumcağız, Kerpe, Sarısu, Seyrek, Bağırganlı sahilleri ile Körfez’de Kirazlıyalı, Başiskele, Kavaklı, İhsaniye, Karamürsel, Dereköy, Ereğli, Ulaşlı, Halıdere, Derince, Yarımca, Tavşancıl sahilleri vatandaşların uğrak yerleri oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: