Kocaeli'de Sağlık Çalışanları Iş Bıraktı

Orhan UZUN/ İZMİT Yarın kutlanacak 14 Mart Tıp Bayramı öncesi 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştiren sağlık personeli, bugün saat

Orhan UZUN/ İZMİT Yarın kutlanacak 14 Mart Tıp Bayramı öncesi 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştiren sağlık personeli, bugün saat 14.00 sıralarında İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Sağlıkçılara CHP İl Başkanı Cihat Altınyuva, DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, milletvekili aday adayları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de destek verdi. Basın açıklaması yapan Kocaeli Tabip Odası Sekreteri Burhan Çağlar Usta, iş bırakma eylemine yüzde 80'nin üzerinde katılım olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Sayın sağlık Bakanı bizim eylem kararımızı duylunca, 'Her şey iyi giderken bu iş bırakmaya anlam veremiyorum' demiş. Birlikte bakalım isterseniz tabloya. Özelde ciro, kamuda performans baskısı. Yenitici-amir baskısı. Kötü mualele, yıldırma, şiddet tehdidi, havasız penceresiz, aydınlatmaları kövtü çalışma alanları. Kendi görevimiz olmayan işleri yapmaya zorlanma. İş güvencesiz taşeron sistemi. Her gün başka bir semt polkliniğine rotasyonlar. Özellerde aylarca maaşsız çalışma. Polikliniklerde günde 80-100- 150 hasta bakılması. 36 saat kesintisiz çalışma. Servis nöbeti tutan öğretim üyeleri. 7 gün 24 saat icap nöbeti. Bütün bu ağır çalışmaların sonunda emeklilikte sefalet ücreti."
Açıklamanın son bölümünde ise insanüstü ve insanlık dışı koşullarda çalıştığı belirtilen sağlık personelinin koşullarının acilen düzeltilmesi istendi.
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeken de konuşmasında sağlık çalışanlarının sorunlarının giderek arttığı bir dönem yaşandığı, çalışanların taleplerinin sürekli ötelendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: