Kocaeli'de "Sokak Hayvanları Çalıştayı" Düzenlendi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de sokak hayvanlarının yaşam alanlarının iyileştirilmesi amacıyla "Sokak Hayvanları Çalıştayı" düzenlendi.

Satın aldığımız hayvanları sokaklara bırakıyoruz Orman ve Su İşleri 1. İstanbul Bölge Müdürü Haluk Özder de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanları konusunda yaptığı çalışmaların Türkiye için örnek alınması gerektiğini belirterek, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’un önünde de bir örnek. Bize çalışmalarımızda Kocaeli yol gösterici oldu” ifadesini kullandı. Özder, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı hayvan barınağı için bakanlık olarak yüzde 40 maddi destek vereceklerini kaydetti. - Pet shoplara sıkı denetim Konuşmaların ardından konunun yetkilileri ve uzmanları, sokak hayvanlarının sorunları üzerinde öneriler sundu. Çalıştayda sahipsiz hayvanların ilçeler bazında envanterinin yapılması için izlenecek yol haritası belirlenerek, ilçelerde beslenme noktalarının tespit edilmesi için komisyon oluşturulmasına karar verildi. Pet shoplarla ilgili denetimlerin arttırılması gerektiğine de dikkat çekilen toplantıda, hayvanların satışı sonrasında da takip edilmesi kararlaştırıldı. Kayıt dışı evcil havyan üretimi yapıp internet üzerinden satış yapanlara karşı da mücadele yöntemlerinin tartışıldığı çalıştayda, hayvan sevgisiyle ilgili halkı bilinçlendirme konuları ele alındı. Bugün sona erecek olan çalıştayın sonunda, "Sokak Hayvanlarının Yaşam Alanlarının İyileştirilmesi ve İnsanlarla İçiçe Yaşamasının Sağlanması" konusunda neler yapılması gerektiğine dair sonuç bildirgesi yayınlanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: