Kocaeli'de spor okulları açılacak

Kocaeli'de spor alt yapısı, "Spor Okulları" ile güçlenecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kocaeli Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü , Kocaeli Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Spor Okulları" Projesi’nin protokolü Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda düzenlenen tören ile imzalandı. Proje kapsamında spor okullarında yaklaşık 4 bin ilköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencisine 8 ayrı branşta eğitim verilerek spor yapmaları sağlanacak.

PROTOKOL İMZALANDI

Kocaeli spor alt yapısını güçlendirecek “Spor Okulları” projesinin protokolü Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimak, İl Halk Sağlığı Müdürü Melih Kaşlı, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli tarafından imzalandı

Reklam
Reklam

SPOR TERBİYESİ İLE YETİŞMİŞ GENÇLER

Törende konuşan Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen, sporun, insanı zihinsel ve bedensel olarak geliştiren, sağlık katan güzel bir faaliyet olduğunu söyledi. Sözen, valilik olarak her güzel şeyi destekledikleri gibi bu projeyi de desteklediklerini ifade ederek, üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ise projeye Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu olarak destek verdiklerini anlatarak, "Gelecekte hepinizi spor terbiyesiyle yetişmiş, akıllı, fikirli, ülkesine, bayrağına, birliğine bağlı gençler olarak görmek istiyoruz" dedi.

HEDEF HER YIL 10 BİN ÖĞRENCİ

Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde 60 ayrı merkezde başlayan Spor Okulları Projemizle okulların açık olduğu dönemde 3’üncü sınıf öğrencilerimiz istedikleri branşlarda spor yapma imkânına kavuşacaklar. Gerçekten de yapılan bilimsel araştırmalara gösteriyor ki; Bir insanın spor yapmaya başlayacağı ideal yaşlardan birisi 9 – 10 yaşlarıdır. İşte biz de Spor Okullarımızla ilk etapta bu yaş kesimindeki 8 bin 500 yavrumuza ulaşmayı hedefliyoruz. İlerleyen zaman içerisinde, bu sayıyı her yıl 10 bin öğrenciye çıkaracağız.

Reklam
Reklam

YENİ OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI ÇIKARACAĞIZ

Eğitim – Öğretim sezonu boyunca Spor Okullarımıza devam eden yavrularımız, dönem sonunda isterlerse, Yaz Spor Okullarımıza da devam edebilecekler.

Böylece inşallah Kocaeli’mize yeni olimpiyat şampiyonları, yeni dünya şampiyonları da kazandırmış olacağız” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da herkesin amacının sağlıklı yaşamak, geleceğe kendini iyi hazırlamak, bedenen ve ruhen sağlam bir insan olarak hayatını sürdürmek olduğunu vurgulayarak, bu ortak amaca ulaşmak sporun çok önemli olduğunu kaydetti. sporcuların gösterilerini izledi.

"SPOR OKULLARI" PROJESİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kocaeli Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Kocaeli Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin amacı Kocaeli genelinde spor ve egzersiz yapma alışkanlığını tabana yaymak, çocuklarda spor kültürü ve sevgisi oluşturmak, çocukları egzersiz ve spora yönlendirmek, zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak. Projeyle Kocaeli genelindeki ilkokul öğrencilerinden henüz sporla tanışmamış 3. sınıf öğrencilerini egzersiz ve oyun yoluyla spora yönlendirip spor kültürü oluşturmak hedefleniyor.

Reklam
Reklam

12 İLÇE DE 8 BRANŞ

Proje kapsamında, kayıt yaptıran çocuklar, il genelinde 12 ilçede atletizm, basketbol, futbol, hentbol, jimnastik, masa tenisi, satranç ve voleybol branşlarında 2 yıl süresince dönüşümlü olarak eğitim alacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: