Kocaeli'de Yaz Aylarında 475 Kişi Boğulmaktan Kurtarıldı

Kocaeli'de yaz aylarında 475 kişinin boğulmaktan kurtarıldığı belirtildi.

Kocaeli'de yaz aylarında 475 kişinin boğulmaktan kurtarıldığı belirtildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi'nin (KOSKEM) 2005 yılından itibaren Kandıra ve Karamürsel sahillerinde gönüllülerle cankurtaran hizmeti verdiği bildirildi.

Ekiplerin Cebeci, Kumcağız, Seyrek, Sarısu, Bağırganlı, Ereğli Defne, Ereğli Kadınlar Plajı ve Karamürsel Altınkemer sahillerinde yaz aylarında 475 kişiyi boğulmaktan kurtardığı, boğulma vakalarına başarıyla müdahale ettiği kaydedilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

Reklam
Reklam

"2005-2012 yılları arasında ise 2 bin 118 kişi boğulmaktan kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarında 6 zodyak bot, 7 det ambulans, bir dalgıç aracı, 4 arazi aracı, 4 jet-ski ve kurtarma aparatı, 25 su geçirmez telsiz, 2 otobüs, can simitleri, şnorkel, palet, megafon, dürbün ve can yelekleri kullanılıyor. KOSKEM ekipleri yaz sezonuna kadar kondisyon çalışmaları yapacak."

Muhabir: Metin Girgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: