Kocaeli'de Yeni Adli Yıl Açılışı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Barosu Başkanı Avukat Tamer Solakoğlu, son yıllarda avukatlık mesleğine yönelik baskı ve saldırıların arttığını söyledi.

Kocaeli Barosu Başkanı Avukat Tamer Solakoğlu, son yıllarda avukatlık mesleğine yönelik baskı ve saldırıların arttığını söyledi. Adli yıl açılışı dolayısıyla, baroya üyesi avukatlarlar birlikte Kocaeli Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Solakoğlu, avukatlar aleyhine yapılan soruşturma ve tutuklamaların arttığını, avukatlık mesleğinin itibarsızlaştırılmaya ve ve değersizleştirilmeye çalışıldığını öne sürdü. Ergenekon, balyoz ve KCK gibi davalarda avukatların savunma haklarının kısıtlandığını ifade eden Solakoğlu, şöyle konuştu: "Avukatlara ve barolara yapılan baskı ve saldırılar, bizleri yıldıramaz. Çünkü, özgürlük, adaleti hukuk, demokrasi ve barış herkes için değerlidir. Ama biz avukatlar için daha değerlidir. Bu kavramlarını değerini ve sorumluluklarımızı bilerek, hukukun üstünlüğü ve demokrasi mücadalemizi azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz." Baro Başkanı Solakoğlu, "Adli yılın, tam yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının sağlandığı, özgür savunmanın görevini tam anlamıyla yerine getirebildiği bir yıl olmasını diliyoruz" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: