Kocaeli'deki Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu

KOCAELİ (AA) - Kandıra ilçesine bağlı Kefken açıklarındaki bir teknede yakalanan 47'si çocuk 116 kaçak, Kocaeli Yabancılar Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Kandıra ilçesine bağlı Kefken açıklarındaki bir teknede yakalanan 47'si çocuk 116 kaçak, Kocaeli Yabancılar Şube Müdürlüğüne götürüldü. Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına bağlı ekipler, Kerpe'den çıkan bir teknede yabancı uyruklu kişilerin bulunduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda Romanya'ya hareket eden tekneye operasyon yapan ekipler, İran, Bruma, Somali, Afganistan, Suriye ve Myanmar uyruklu, aralarında kadınların da bulunduğu 47’si çocuk 116 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınarak Kandıra Sahil Güvenlik Komutanlığına getirilen bu kişiler, daha sonra Kocaeli Yabancılar Şube Müdürlüğüne götürüldü. Yakalanan kaçakların, kendilerini Romanya'ya götürmek için anlaştıkları kişilere 5 bin dolar verdiklerini söyledikleri öğrenildi. Polis ekipleri, söz konusu kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: