Kocaeli'deki hafriyat operasyonu

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli'nin Gebze İlçesi Jandarma Komutanlığı'nın başlattığı kaçak hafriyat operasyonu tüm hızıyla sürüyor. Operasyon kapsamında şu ana kadar 21 kişinin sorgulamasını yapan jandarma ekipleri, aralarında 2 muhtarın da bulunduğu toplam 4 kişiyi de gözaltına aldı.

Gebze İlçe Jandarma Komutanlığı, yaklaşık 3 aydır sürdürdüğü istihbarat çalışmaları sonucu dün başlattığı kaçak hafriyat operasyonunu, bugün de tüm hızıyla sürdürdü. Şu ana kadar toplam 21 kişiyi sorgulayan jandarma ekipleri, bunlardan aralarında 2 köy muhtarı ile 1 gazetecinin de bulunduğu 4 kişiyi gözaltına aldı.

Reklam
Reklam

Özellikle Gebze'nin Şekerpınar Beldesi Balçık Köyü sınırında hazine, şahıs ve yol üzerine dökülen kaçak hafriyatlar üzerine araştırmalarına başlayan jandarma ekipleri, yaptıkları eş zamanlı operasyonlarla, Balçık Köyü Muhtarı H.T. (Halis Tepe) ile Pelitli Köyü Muhtarı L.Ö.O. (Lütfi Öner Ortaç) ve 1 yerel gazeteci ile inşaat ve hafriyat yetkililerinin de bulunduğu toplam 21 kişiyi sorgulamak üzere gözaltına aldı. Sorguları yapılan şahıslardan 17'si serbest bırakılırken, 2 muhtar ve 1 gazeteci dahil olmak üzere toplam 4 kişi için ise, 1 gün daha ek gözaltı süresi alındı. Kaçak hafriyat işinin çoğunlukla aracı firma ya da kişiler tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Bu şahısların da belirledikleri alana hafriyat döküm işi için, ortalama 50 YTL aldıkları tespit edildi. Bu sayede bir süredir Gebze'nin çeşitli yerlerine yaklaşık 500 bin kamyon hafriyat döküldüğü ve yaklaşık 25 milyon YTL dolarında bir rant elde edildiği tahmin ediliyor. Şikayetler üzerine yol denetimlerini artıran jandarma ekiplerinin ise, son 5 ayda 500 kamyona 1 milyon YTL civarında ceza kestiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Jandarma ekipleri, bugün de İstanbul Park yolu üzerindeki yol denetimlerini aralıksız sürdürürken, halen gözaltında tutulan zanlıların yarın savcılığa sevk edilmeleri bekleniyor.