Kocaeli'deki Orman Yangını

KOCAELİ (AA) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yangında zarar gören Ağa köyündeki ormanlık alanda incelemelerde bulundu.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yangında zarar gören Ağa köyündeki ormanlık alanda incelemelerde bulundu. Doğan, burada yaptığı açıklamada, Arızlı TOKİ Konutları yakınlarında üzüm bağlarının da bulunduğu 60 dönümlük alanın yanmasından büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Yangının 5 noktadan çıktığını ancak sebebinin belirlenemediğini ifade eden Doğan, "Söndürme çalışmalarına itfaiye ve orman ekiplerinin yanı sıra herkes katıldı. Orman sadece ağaçları değil, hepimizin yüreğini yakar. Ağaç demek, hayat demek. Ağaç, oksijen, serinlik ve verimlilik demek. Bu üzücü durumun kötü sonuçları kısa sürede giderilecek" diye konuştu. Doğan, teknik araştırma sonrası verilecek rapor doğrultusunda yeni bir çalışma başlatacaklarını dile getirerek, "Burayı daha yeşil hale getireceğiz. İzmitimiz ve ülkemize geçmiş olsun” ifadesini kullandı. İzmit ilçesine bağlı Ağa köyünde dün yaklaşık 15 hektarlık alanda etkili olan orman yangını, Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine ait söndürme ekibi ve helikopterler yardımıyla büyümeden söndürülmüştü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: