Kocaeli'den Kısa Kısa

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde başlattığı ağaçlandırma çalışmalarıyla 5 milyon 419 bin 831 fidan dikti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde başlattığı ağaçlandırma çalışmalarıyla 5 milyon 419 bin 831 fidan dikti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli'de 1 metrekare olan kişi başı yeşil alan miktarının, bu yıl 9,69 metrekareye çıktığını belirtilerek, dikilen ağaç sayısının yaklaşık 5,5 milyon olduğu kaydedildi.

Anadolu otoyolunun Kocaeli sınırından bulunan 70 kilometre uzunluğundaki 133 hektarlık bölümün ağaçlandırıldığı bildirilen açıklamada, 16 kilometre uzunluğundaki TEM Otoyolunda 8 bin 466 ağaç dikildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, İzmit Körfezi'nin yapılan çalışmalarla yeni görünümüne kavuştuğuna değinilerek, kullanılamaz halde bulunan sahillerin de düzenlenerek yeni yaşam alanlarının oluştuğu ifade edildi.

-Şehrin belirli noktalarına 120 tane kamera konuldu-

Kocaeli Belediyesi, kentte halkın yoğun olarak bulunduğu noktalara 120 tane kamera koydu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kentte huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla şehrin belli noktalarına kameraların konulduğu belirtilerek, şehir içinde meydana gelen olumsuz durumlara müdahale edilebildiği kaydedildi.

Parklarda, üst geçitlerde ve açık otoparklarda güvenliği sağlayan 120 tane "şehir kamerasının" bulunduğu vurgulanarak, kameraya yansıyan görüntülerin Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinden yayınlandığı belirtildi.

30 kameranın İzmit İskelesi, 13 kameranında şehrin önem taşıyan ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlere konulduğu belirtilerek, yurt dışında bulunan vatandaşların "şehir kameraları" sayesinde internet üzerinden şehri canlı olarak izleyebildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

-Deniz ulaşımında tarife değişikliği-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürlüğü bugünden itibaren tarife değişikliği yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürlüğü'nün yaptığı yazılı açıklamaya göre, deniz ulaşımında bugünden itibaren kış tarifesine geçileceğini bildirdi.

Yeni tarifelerde, sefer saatlerinde düzenlemeler yapıldığı aktarılarak, Yarımca, Değirmendere, T.Çiftlik, Derince seferlerinin hafta içi devam edeceği kaydedildi.

Aktarma sefer uygulamasının yeni tarifede de süreceği belirtilerek, vatandaşların sefer saatleri ile ilgili olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinden bilgi alabileceği bildirildi.

Muhabir: İbrahim Aktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: