Kocaeli'nde 90 bin öğrenciye sağlık eğitimi verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli’deki bütün ilköğretim okullarına ‘Yeterli ve Dengeli Beslenme’ ile ‘Sigaranın Toplumda Oluşturduğu...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli’deki bütün ilköğretim okullarına ‘Yeterli ve Dengeli Beslenme’ ile ‘Sigaranın Toplumda Oluşturduğu Hasar’ konulu eğitimler veriyor. 2005-2006 yıllarında başlayan eğitimlerde şu ana kadar 90 bin öğrenciye ulaşıldı.
Büyükşehir Belediyesi gelecek nesillerin yaşamlarını sağlıklı olarak sürdürmeleri ve sağlık düzeylerinin yükseltilmesi için Kocaeli’deki ilköğretim okullarına sağlık eğitimleri vermeye devam ediyor. 2005-2006 eğitim-öğretim döneminde başlatılan eğitimlerden şu ana kadar 90 bin öğrenci yararlandı. Öğrencilere ‘Yeterli ve Dengeli Beslenme’ ile ‘Sigaranın Toplumda Oluşturduğu Hasar’ konularında eğitimler verildi.
Halk sağlığı açısından ciddi sonuçlar doğuran ve küresel bir sorun haline gelen sigara kullanımı ülkemizde Avrupa ülkeleri arasında 3. sırada yer alıyor. Dünyada ise sigara tüketiminde 7. sırada olan ülkemizde 20 milyon kişinin sigara kullandığı tahmin ediliyor. Her yıl 100 bin kişinin sigaraya bağlı nedenlerle yaşamını kaybettiği düşünüldüğünde bu sorunun ne kadar vahim sonuçlar doğurduğunu ortaya koyuyor. Büyükşehir Belediyesi de bu ciddi sorununun ekonomik ve sosyal zararları konularında öğrencilere bilgi vermek amacı ile eğitimler vermeye başladı.
Sigara ve toplum eğitimleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından veriliyor. Eğitimler ile henüz sigara ile tanışmamış olanlarda sigaraya karşı direnci artırmak; kullananları ise bırakma yönünde ikna etmek ve sigara alışkanlığının kontrolüne dönük çalışmaları teşvik etmek amacı ile veriliyor. Yapılan eğitim çalışmalarıyla kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından, bunların alışkanlıklarını özendirici reklâm, tanıtım ve teşvik kampanyalarından koruyucu tertip ve tedbirleri almaları için bilgiler sunuluyor.
İlköğretim okullarına verilen eğitimlerden diğeri ise yeterli ve dengeli beslenme ile ilgili. Okul çağındaki beslenmenin önemine dikkat çekilen eğitimlerde yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığı, algılarının azaldığı aktarıldı. Bu sebeple öğrenmede güçlük çekildiğinin aktarıldığı eğitimlerde artık çağın hastalığı olarak adlandırılan obezite konusunda da bilgiler sunuluyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz