Kocaeli'nde 'anne Oteli' Projesi

Ergün AYAZ/İZMİT Sağlık Bakanlığı'nın doğum yapılan hastanelerde anne otelleri açılması projesi kapsamında İzmit Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Yerleşkesi'nde

Ergün AYAZ/İZMİT Sağlık Bakanlığı'nın doğum yapılan hastanelerde anne otelleri açılması projesi kapsamında İzmit Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Yerleşkesi'nde de 6 yatagı bulunan 'Anne Oteli Projesi' uygulamaya konuldu. Proje kapsamında yeni doğum yapan annelerin, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören annelerle bebekleri arasındaki duygusal bağının koparılmadan annelerin kalacakları ve annenin doğum sonrası dönemini ev ortamında, daha rahat ve konforlu bir şekilde geçirmesi amacıyla yapıldı" dedi.
Doğum yapan annelerin modern ve konforlu yerlerde kalmasının sağlandığını söyleyen Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Soner Şahin, şöyle dedi:
"Annelerin ilk dönemlerinde özellikle yenidoğan bölümünde takip edilen bebeklerin annelerini bu süreçte otelimizde ağırlıyoruz. Bebeği yoğun bakımda olan anne otelde tüm ihtiyaçları karşılanacak şekilde hizmet sunuluyor. Bebekler bu uygulamada anne sütünden mahrum da kalmıyorlar. Annelerin modern, konforlu ve layık oldukları yerlerde kalması sağlanıyor."

Reklam
Reklam

FOTOGRAFLI

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: