Kocaeli'nde halk otobüslerinde paralı dönem yarın bitiyor

İzmit ve Derince ilçelerinde toplu taşıma hizmeti sağlayan kooperatiflerin aynı çatı altında birleşmesiyle 32 farklı...

İzmit ve Derince ilçelerinde toplu taşıma hizmeti sağlayan kooperatiflerin aynı çatı altında birleşmesiyle 32 farklı güzergâh üzerinde hizmet veren otobüslerde 1 Ocak 2012 pazar günü paralı binişler kalkıyor. Uygulama 4 farklı kooperatife bağlı 486 adet özel toplu taşıma aracını kapsıyor.
Birleşme kararlarının 2012 yılı Ocak ayında tamamlanması ile şehir içi ulaşımda önemli yenilikler getirildi. Yeni yılın ilk gününden itibaren vatandaş ile sürücü personel arasında olan ücret alış-verişi sadece elektronik ücret toplama sistemi olan Kent Kart ile sağlanacak. İlk etapta İzmit ve Derince ilçelerinde çalışan özel toplu taşıma araçlarında başlayacak olan bu uygulama kısa süre sonra tüm ilçelerde uygulanmaya başlayarak paralı binişler kaldırılacak.

Reklam
Reklam

AKILLI BİLETLER
Paralı binişlerin kaldırılmasındaki geçişte karşılaşılabilecek soruna çözüm amacıyla ise kısa bir süre araç içerisinde sürücü personeller aracılığıyla 4,50 TL karşılığında 7/24 Akıllı Kâğıt biletler satılacak. Kısa süreli olacak bu uygulama vatandaşların paralı binişlerin kaldırılması sırasında sorun yaşamamasını sağlayacak. Ayrıca herhangi bir Kentkart Dolum Ve Satış Bayisinden 2,50 TL karşılığında şehir içerisindeki araçlara tek seferlik biniş kartı alınabilecek. Öte yandan Cumhuriyet Parkı İzmit Lisesi önündeki yolcu durağında Kentkart’a 24 saat dolum yapabilecek Kentkart dolum cihazı 'Yüklematik' montajı yapılacak. Dolum cihazlarının sayısı ilerleyen günlerde artırılacak.

DURAKTA BEKLEMELER SON BULACAK
Fazla araçtan kaynaklı özellikle durak bölgelerinde ve şehir içerisinde yaşanılan araç trafiğini daha aza indirmek amacıyla 486 olan sayısı 405’e düşürülecek. Kademeli olarak araç sayısının azaltılacağı çalışmada sefer süreleri ve çalışma saatleri yeniden belirlenerek duraklardaki beklemeler minimuma indirilmiş olacak.
Şehir içi toplu taşıma araçlarının hareket saatleri ve seferleri yeni uygulama ile Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenecek. Yeni kurulan Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Kontrol Merkezi ile araçların çalışma saatlerine uyup uymadıkları, güzergâhlarını tamamlayıp tamamlamadıkları elektronik olarak takip edilecek.

Reklam
Reklam

YENİ HAT SİSTEMİ
Bir başka yeni uygulama ise çeşitli renk ve karışık bir şekilde olan numaralı tabelalar yerine Kocaeli genelinde uygulanacak yeni Hat Tabela Sistemi'ne geçilmesi olacak. Hat kodlarını son rakamları ile vatandaşlara otobüsün güzergahları hakkında bilgi sağlayan yeni sistem yine yılbaşından sonra uygulanacak. 13, 23, 33, 43 numaralı hatlar Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü ve Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesine giderken, 44, 54, 94 numaralı hatlar ise Sanayi Bölgesi’ne gidecek. Otobüslerde dağıtılacak el broşürlerinde yeni hat tabelaları konusunda genel bilgilendirme yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz