Kocaeli'nde Nevruz Gerginliği

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Nevruz yürüyüşünde olaylar çıktı. Leyla Atakan Caddesi'nden, Perşembe Pazarı'na kadar yürüyen BDP'li...

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Nevruz yürüyüşünde olaylar çıktı. Leyla Atakan Caddesi'nden, Perşembe Pazarı'na kadar yürüyen BDP'li gruba, başka bir grup tepki göstererek saldırdı. BDP'li grup saldırıya karşılık verince ortalık karıştı. Polis, olayları yatıştırmakta zorluk yaşadı.

Caddede toplanan BDP`li grup, terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Çeşitli pankartlar açan ve bayraklar taşıyan grup, caddede bir süre davul zurna eşliğinde halay çekti. Alana gelen bazı vatandaşlar, Türk bayrağı açarak gruba tepki gösterdi. Polis, bu kişileri alandan uzaklaştırdı. Toplanan yaklaşık 50 kişilik bir grup da BDP'lilere tepki göstererek, saldırmak istedi. Çevrede geniş güvelik önlemi alan polis ekipleri grubu dağıttı.

Reklam
Reklam

Olayların ardından BDP`liler terör örgütü lehine slogan atmaya devam etti. Leyla Atakan Caddesi'nden yürüyüş yolunu kullanarak Perşembe Pazarı'na kadar yürüyen BDP'li gruba, ara sokaklarda toplananlar, tepki gösterdi. Gruplar birbirine saldırınca olaylar çıktı. Taşlar havada uçuştu, bazı araçların camları kırıldı. Polis olayı yatıştırmakta güçlük çekti. Olaylar sırasında BDP'li grupta bulunan bir vatandaş yere düşerek baygınlık yaşadı.

BDP'li grup, slogan atarak Perşembe Pazarı'na kadar yürüdü. Burada aranarak alana alınan grup, Nevruz kutlaması etkinliği gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: