Kocaelispor, 23 Maçın Ardından 3 Puanla Tanıştı

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Kocaelispor, 23 maçın ardından 3 puanla tanışarak, ligdeki ikinci galibiyetini elde etti.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Kocaelispor, 23 maçın ardından 3 puanla tanışarak, ligdeki ikinci galibiyetini elde etti.

1996-1997 ve 2001-2002 sezonlarında Türkiye Kupası'nı kazanarak tarihinin en büyük başarısını elde eden, 1997-98 sezonunda Türkiye'yi Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda temsil ederek 4 büyüklerin "korkulu rüyası" haline gelen yeşil-siyahlı ekip, ligden düşmesine rağmen sahasında karşılaştığı Tepecikspor karşısında galip gelerek, 23 haftanın ardından 3 puanla tanıştı.

Reklam
Reklam

Profesyonel lisans çıkardığı altyapıdaki genç futbolcularından oluşan kadroyla yeşil sahalara çıkan Körfez ekibi, tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Ligin 9. haftasında sahasında Tokatspor'u 4-3 mağlup eden Körfez ekibi, ilk yarıyı 6 maçlık mağlubiyet serisiyle tamamladı. Borçları nedeniyle transfer yasağı konulan Kocaelispor, ligin ikinci yarısında genç futbolcularla mücadeleye devam ederek Tepecikspor, Şanlıurfaspor ve Çorumspor maçlarından da puan alamadı. İskenderun Demir Çelikspor maçı öncesinde 6 futbolcusuna lisans çıkarmayı başaran yeşil-siyahlı ekip, bu maçta da 3-0 mağlup oldu.

Devam eden 8 hafta boyunca da puan alamayan Körfez ekibi, Pendikspor, BUGSAŞ Spor ve Bozüyükspor maçlarında elde ettiği beraberliklerle uzun süren puan hasretine son verdi.

Önceki hafta deplasmanda Turgutluspor'la yaptığı maçı 9-1'lik farklı skorla kaybeden yeşil-siyahlı ekip, Tepecikspor karşısında sahadan 3-2 galip ayrılarak, ligdeki ikinci galibiyetini aldı.

-Teknik Direktör Albayrak-

Reklam
Reklam

Kocaelispor Teknik Direktörü Ekrem Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki haftalarda sergiledikleri performansla galibiyet kazanabileceklerini gösterdiklerini söyledi.

Dünkü maça, takımının sahasında yapacağı son karşılaşma olması nedeniyle farklı bir psikolojiyle hazırlandıklarını ifade eden Albayrak, rakibin play-off'a kalma şansı olmasına rağmen, iyi performansla maçı kazandıklarını hatırlattı.

Önceki hafta Turgutluspor'a 9-1 mağlup olduklarını anımsatan Albayrak, "Bu maç sonrasında iyi toparlandık. Tepecikspor maçına konsantre olduk ve 3 puana ulaştık. Futbolcularımız, bu maçta alınabilecek galibiyeti 'Anneler Günü' olması nedeniyle annelerine hediye etmeyi düşünmüşlerdi. Bu düşüncelerini gerçekleştirdiler. Sahamızdaki son maç olması nedeniyle de futbolcularımız kötü başlanılan bir sezonu sahasında galibiyetle bitirmeyi düşündü" diye konuştu.

Albayrak, Tepecikspor maçında rakibin üzerine giderek galibiyete ulaştıklarını belirterek, "Tüm sonuçlara rağmen maçlarımıza disiplinli hazırlandık. Küme düşmemiz kesinleştiği halde futbolcularımızın geleceği için çalıştık. Hiçbir zaman küme düşmüş takım psikolojisiyle maç yapmadık, bu nedenle de dün maçı kazandık. Her zaman 3 puanı veya puanı düşündük. Takımın ligden düştüğü halde son maçlarda direncinin yükselmesi her maça aynı hırsla hazırlanmasından kaynaklanıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: