“Kocaeli’yi birlikte planlıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm, gelişim ve yenileme master planını Kocaeli ile birlikte hayata geçirecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde fiziksel, sosyal ve ekonomik yapıda dönüşüm sağlayarak sağlıklı ve güvenli bir çevre yaratmak adına çalışmalarına başladı. “Kentsel Dönüşüm, Gelişim ve Yenileme Master Planı” için kolları sıvayan Büyükşehir, bu kapsamlı çalışmayı Kocaeli’nin tüm kesimleri ile birlikte oluşturacak. Bu kapsamda Kocaeli’deki tüm kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve konuyla ilgili tüm vatandaşlardan veri, istek ve talepler alınmaya başlandı.

12 İLÇE BELEDİYESİ

Büyükşehir’e bağlı 12 ilçede Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanlarının belirlenmesi için alınmaya başlayan görüş ve taleplerle ilgili toplantılar Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda devam etti. Toplantıya Büyükşehir İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç ve 12 ilçe belediyelerinin imar ile ilgili sorumluları katıldı. Görüş ve önerilerin alındığı toplantıda belediye yöneticilerinden kentsel dönüşüm gelişim ve yenileme alan sınırlarının belirlenmesine yönelik çalışmalarını tamamlanması istendi.

Reklam
Reklam

KAMU KURUMLARI STK’LAR

Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Kocaeli’deki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerinin de görüşlerini almayı ihmal etmiyor. İlgili kamu kuruluşları ile görüşmeler devam ederken sivil toplum kuruluşlarına da kentsel dönüşüm bölgelerinin belirlenmesi hususunda görüşleri soruluyor. İlgili kurum ve kuruluşlardan alınan veriler ile dönüşüm, gelişim ve yenileme ihtiyacı olan alanların belirlenmesi için kriterler oluşmuş olacak..

VATANDAŞIN GÖRÜŞÜ DE ÖNEMLİ

Öte yandan Çözüm Masası vasıtası ile daha önceki yıllarda bildirilmiş kentsel dönüşümle alakalı tüm talep ve şikayetler de değerlendirilmeye alınıyor. Böylece kentsel dönüşüm bölgelerinin belirlenmesine önemli veriler oluşturulacak. Bu amaçla güncel görüş ve önerilerinde alınması amacı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi resmi sitesinde herkesin görüş bildireceği bir form açıldı. www.kocaeli.bel.tr adresindeki “Dünya Kenti Kocaeli’yi birlikte planlıyoruz” bannerını tıklayarak “Kentsel Dönüşüm, Gelişim ve Yenileme Master Planı” ile ilgili görüş ve fikirlerini iletebiliyor.

Reklam
Reklam

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDIĞINDA

Çalışmalar tamamlandığında belirlenen kriterler doğrultusunda; alan sınırları çizilecek, bu alanların kimlik kartları oluşturulacak. Böylece master plan raporu bütünlüğü içerisinde uygulamaya dönük yönetim planı oluşturulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: