Koçak: Yeni yapılanma ile şirketler daha hızlı denetlenecek

Adana Denetim Grup Başkanı Bülent Koçak, yeni yapılanma ile şirketlerin ve bireylerin beyan ettikleri Kurum...

Adana Denetim Grup Başkanı Bülent Koçak, yeni yapılanma ile şirketlerin ve bireylerin beyan ettikleri Kurum veya Gelir Vergisinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığını 'hızlı ve yerinde' denetleme imkanı bulacaklarını söyledi.

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) Yönetim Kurulu üyelerini kabul eden Adana Denetim Grup Başkanı Bülent Koçak, Temmuz 2011'de yapılan değişiklikle, Denetim Gelir İdaresi'nin bu kurumdan ayrılıp ayrılıp direk bakanlığa bağlandığını ifade ederek, denetimin daha etkin hale getirilmesinin amaçlandığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Kasım 2011'den bu yana Adana Denetim Grup Başkanlığı görevini yürüttüğünün altını çizen Koçak, "1 Temmuz 2012'de yürürlüğe girecek olan Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile piyasalara heyecan ve şeffaflık gelecek. Vergi Dairesince resen kapatılan 200 bin şirket ve uyuyan gayri faal şirketler yeni düzenlemeyle ortadan kalkacak. Şirket ortaklarının hak ve menfaatleri daha korunur hale gelecek. Kayıt dışılığın önüne geçilecek.” diye konuştu.

AGİD Yönetim Kurulu üyeleri Hakkı Polat, Mustafa Vural, Haluk İncecik, Mehmet Taşkıran, Ayhan Avcı, Genel Sekreter Mehmet Aydın ve Genel Sekreter Yardımcısı Engin Tunç da Başkan Bülent Koçak'a dernek olarak her türlü desteği vereceklerini söylediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: