"Koçak'ın dosyayı incelemiş değilim"

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Rahşan Ecevit tarafından başlatılan "solda ittifak" çalışmalarının Türkiye'de bir gündem oluşturmadığını söyledi.

Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Bakan Şener, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Vali Muzaffer Dilek ile bir süre görüşen ve kentin sorunları hakkında brifing alan Şener, daha sonra yaya olarak belediyeye gitti. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Şener, belediyelerin İller Bankası'na olan borçları ile ilgili yeniden yapılandırmanın gündemde olmadığını belirtti. Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak'ın partiden ihraç edilmesini de değerlendiren Şener, "Her partinin programı, ilkeleri ve tüzüğü var. Her kurumsal yapı kendi ilkeleri doğrultusunda yoluna devam eder. Siyasi partiler de aynı şekildedir. Bu konu parti disiplin kuruluna intikal etmiştir. Burada verilmiş bir karar vardır. Disiplin mekanizmaları her partide zaman zaman işler. İşleyen bu disiplin mekanizmasına karşı da hukuk düzeni içerisinde karardan memnun olmayanlar gerekli mercilere baş vurma hakkına sahiptir. Parti içi kararlar ve disiplin mekanizmalarının varlığı, demokrasinin eksikliği anlamına gelmez. Böyle bir şey olsaydı Türkiye'de mahkemeler var. Demokrasi aynı zamanda bir kurallar bütünüdür. Mahmut Koçak'la ilgili dosyayı incelemiş değilim" dedi. Rahşan Ecevit tarafından başlatılan solda birlik çalışmalarının da Türkiye'de bir gündem oluşturmadığına dikkat çeken Şener, "Basın zaman zaman bu konudan bahsetmekle birlikte, kamuoyunda hiç ilgi uyandırmamış bir girişimdir. Eski siyasilerin girişimi olarak değerlendirmek gerekir. Kamuoyunda bu mutabakat arayışlarından etkili bir şey çıkacağı ile ilgili hiçbir beklenti yoktur. Ancak Türkiye'de demokrasi vardır. Herkesin yasalara uygun olmak kaydıyla siyaset yapma hakkı vardır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in, Özel Park Hospital'i (Kırmızı Hastane) hizmete açtıktan sonra Afyonkarahisar'dan ayrılması bekleniyor.