Kocaman: Derbide yenilginin izlerini silmek açısından önemliydi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Bursaspor'u 2 - 0 yendikleri maçın ardından Galatasaray yenilgisinin izlerini...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Bursaspor'u 2 - 0 yendikleri maçın ardından Galatasaray yenilgisinin izlerini silmek açısından önemli bir galibiyet olduğunu söyledi.
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör Aykut Kocaman, "Derbide aldığımız yenilginin izlerini silmek açısından çok önemliydi. Derbide ilk yarım saatlik görüntü Fenerbahçe'nin görüntüsü değildi. İki takım arasında
bu kadar fark yoktu. Bursaspor maçı bu kadar farkın olmadığını göstermek, güçlü bir şekilde yarışa tutunmak için çok önemliydi.
Şampiyonluk elde etmiş son derece başarılı bir takım şehir ve antrenör vardı sahamızda. Bursaspor maçı çok istiyorlardı." diye konuştu.
Kocaman, her iki takımın da pozisyonları olduğunu dile getirerek, "15. dakikadan sonra oyunun hakimiyetini iradesini takımımız aldı. Sezonun en iyi oyunlarından birini oynadık. Gol tam zamanında geldi, güzel bir gol oldu. Maçın sonlarına geden Stoch'un attığı gol güzel günün kreması oldu." ifadelerini kullandı.
Alex ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Kocaman, "Alex ile ilgiili sıkıntı olduğu dönemlerde neyse bugün de aynı değişen bir şey yok. Futbolculuk yapısıyla oyun tekniği zakasıyla dünyanın en önemli oyunculardan biri. Alex'in var olduğu süreçe mümkün olduğu kadar ondan azami şekilde faydalanacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.
Kocaman, Cristian ile Emre'nin tartışmasını 'tatsız görüntüler' olarak değerlendirirken, bu konuda ilerleyen günlerde farklı açıklamalar da yapacağını sözlerine ekledi.
Fenerbahçeli futbolcu Serdar Kesimal da "Zor bir deplasman, onun bilincindeydik. Zorlu bir periyottan geçttik. Son haftalarda takımın performansında düşüş vardı. Bu maçı çıkış maçı olarak görüyorduk. Pozisyon vermeden çok pozisyona girdik. Kazandık çok mutluyuz. Trabzon maçını da alıp hedefimize ulaşacağız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

TAKIM KAPTANI ALEX: SEMİH'İN ÖZGÜVENİNİ KAZANMASI ADINA ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇ OLDU
Takım kaptanı Alex de Souza ise çok önemli bir galibiyet aldıklarını dile getirerek, "Bazı şeyleri kazanmamız adına çok önemli bir galibiyet oldu. Semih çok güzel bir gol attı. Semih'in özgüvenini kazanması adına da önemli bir maç oldu. Gökhan Gönül'ün saha içindeki direncini iyi oyununu yeniden gördük. Düzeltmemez gereken şeyler var. Bursaspor gibi önemli bir ekibe karşı iyi fubolla kazanmak çok önemliydi." şeklinde konuştu.
Öte yandan Alex, tercümanı şike soruşturması kapsamında sahalara girmesi yasak olan Samet Güzel'le ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi:
"Samet için değil sadece Türk futbolunu adına çok fazla üzülüyorum. Türk futbolunun imajı kötü durumlarda. Böyle bir soruşturma sürecince suçluluğu kesin olmayan kişilerin işlerinden alı koyulması, Türk futbolunun imajı açısından çok kötü olduğunu düşünüyorum. İşlerimizi yapmaya çalışıyoruz; takımın bir parçası olan insanları bizden ayırmak Türk futboluna fayda sağlamıyor çok daha geri duruma götürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz