Kocamaz inandı; ve hakkıyla başardı

İstek, Kocamaz'ın adaylığını değerlendirdi.

Mersin’de beklenen isim açıklandı. Kent insanının desteği ve ilgisi Kocamaz’a adaylık getirdi. Bu süreç kolay olmadı ama MHP aday adaylarının içerisinde sahaya ilk çıkan isim olması ve ortaya koyduğu performansla iddiasını göstermesi ona büyük avantaj getirdi. Özellikle Hamit Tuna ve Mahmut Tat gibi MHP’nin güçlü isimlerinin arasından aday olarak çıkmasıysa bu başarısını adeta tatlandırdı.

Tabii, MHP Lideri Bahçeli’nin burada sağduyulu bir karar verdiğini de ifade etmek gerekiyor. Bence, MHP kişisel düşünmenin ötesine geçti. Gelişen süreç MHP’yi farklı bir çizgiye, daha doğrusu merkez sağa doğru kaymaya iterken, iktidara gelme noktasında ayak izleri bırakıyor.

Reklam
Reklam

MHP adayı Kocamaz ise şimdi sahaya çok daha sağlam basacaktır. Bugünden kazanma şansı bence %51’dir.

Başından beri Kocamaz’ın rakipleri için bir korkulu rüya olduğunu yazdığımda bazıları beni taraf tutmayla bile örtüştürdüler. Şu da bir gerçek: Ben her zaman yaşamın içerisinde olmayı tercih eden bir gazeteci oldum. Beni bilen bilir, halkın içerisinde mesleğini sergiliyorum ve gerçekleri dile getirmeye çalışıyorum. Benim gibi bolca gezenler de bilir, Kocamaz halkın talebi üzerine sahaya inmiş bir aday ve destekleyicileri onunla uzun soluklu bir yürüyüşe hazırlar.

Seçimlerde rüzgârı olan kazanır ve partisine belediye başkanları kazandırır. Bunca yıl oldu, biz de rüzgârın ne yandan estiğini bilebilecek birisiyim. Peki, nereden biliyorum, durun en basitinden anlatayım:

Hani Mersin’i bol bol geziyorum diyorum ya, geçenlerde yine şirin bir köyümüze uğramıştım. Köy kahvesinde bir çay içimlik muhabbete bile tutuştum. Yaşlımı yaşlı bir adam karşıma oturmuş, şehirli adam görmenin özlemini çıkartırcasına yüzümden bakışlarını eksiltmiyordu. İçimden bakalım dedim, seçim havası buralara gelmiş mi diye, adam da adam akıllı yaşlımı yaşlı dedim, ve “Dede seçimde kime oyunu vereceksin?” diye sordum.

Reklam
Reklam

“Burhanettin Kocamaz’a”

“Neden Kocamaz’a oyunu vereceksin?”

“Kocamaz, Tarsus’u, Tarsus yapmış”

“Başkan Kocamaz’ı hiç gördün mü?”

“Hiç görmedim.”

“Peki, Tarsus’u gördün mü?”

“Orayı da hiç görmedim, ama bizim köyden kim gidip geldiyse Tarsus’u öve öve bitiremiyor? Hani gitmiş kadar oldum desem yeridir. İşte bu yüzden seçimlerde oyumu Kocamaz’a verecem, Mersin’i de güzelleştirsin diye.”

Evet, 94 yaşında ki ihtiyarın ağır işiten kulaklarına bunlar oturmuşsa, Mersin’in dağlarında ovalarında nasıl bir şehir efsanesi dolaşıyor bir düşünün..

Bundan sonrası malum, satranç tahtasında taşlar yerini bulmaya doğru gidecektir. Hiç kuşkusuz, partiler Kocamaz’a göre bir aday çıkarma içgüdüsü içerisine gireceklerdir. Tartının bir ucunda farklı isimler, diğerindeyse MHP Adayı Kocamaz’ın yer alacağı açık, bu da her zaman ipi göğüslemek adına %51 demek değil midir?.

Son sözüm: Doğrusu, Başkan Kocamaz, hep aday olacağına inandı ve bileğinin hakkıyla da başardı. Mersin’e hayırlı olsun.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz