2012 Ulusal Kalite Başarı Ödülü alan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, işadamlarına ve sanayicilere kalite yolculuğunu, EFQM modelinin kendilerine yaptığı katkıyı anlattı.
Türkiye Kalite Derneği (KalDer), Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından ‘Aile Şirketlerinin Kurumsallaşmasında EFQM Modeli’ konulu toplantı yapıldı.
Toplantıya konuşmacı olarak katılan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, önemli olanın kurumların kurumsallaşmayı başarması olduğunu, bu yola çıkarken inanmanın gerekliliğine dikkat çekti. 2012 Ulusal Kalite Ödülü’nü alan Başkan Kocamaz, “Bugün gelecek açısından çok önemli bir yolculuğun başlangıcına ilk adım atılıyor. Bu gerçekten belki başlangıçta pek iyi algılanamayan ama işin içerisine girdiğinizde, dönüşü olmayan ve her geçen gün kendi kendinizi motive etme imkanı bulacağınız bir süreç. Tabii eski köye yeni adet getirmek çok zor. Bu işe başladığınızda, en yakınınızdaki özelliklede o işletmede en eski olanlar bu işe karşı çıkacaklar. Çünkü onlar değişime kolay kolay ayak uyduramayan insanlardır. Ben bunu belediyede yaşadım. ‘Boş ver bunları eski köye yeni adet getirmeyelim’ denildi. Özelliklede ‘burası siyasi bir yer, bir sonraki dönem seçilip seçilmeyeceğiniz belli değil. Siz başlatırsınız sizden sonra gelenler bu işi durdurabilir’ dediler. Böyle bir mantık her yerde var. Özel işletmelerde de mutlaka böyle olmuştur, olacaktır. Ama biz olaya hiçbir zaman böyle yaklaşmadık. Biz tohumu atalım biz onu sulayamasak da birileri mutlaka gelip sular, birisi gelir budar ve onun meyvesini de toplar. İşi başlatmak başarmanın yarısı.” diye konuştu.
Bunu Tarsus’ta adım adım yaşadıklarını aktaran Kocamaz, 2002 yılında başladıkları bu sürecin sonunda Ulusal Kalite Başarı Ödülü’ne layık görüldüklerini hatırlattı. Ödülden ziyade kurumun kurumsallaşmasının önemli olduğunu belirten Başkan Kocamaz, “Kurumda hizmetin kalitesinin kişilere değil, kurumun geleneğine bağlı olması ve belki geçmişten çok iyi miraslar almamış olsak da hiç olmazsa geleceğe örnek bir kurum oluşturmak bizim başlıca amacımızdı. Çok yol kat ettik ama mükemmelliğin sınırı yok. Bu bir ideal. Sonuna kadar gitmek için canla başla çalışmak ve orada kaliteyi her geçen gün hem hizmette hem yönetimde hem de saygı ve sevgi çerçevesinde insanların dayanışmasını da sağlayabilmektir diye düşünüyorum.” dedi.
KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ile Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak'ın da birer konuşma yaptığı programda daha sonra KalDer ile katılımcı kuruluşlar arasında Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi protokolü imzalandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz