Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir’deki yolsuzluk iddiaları hakkında ifade veriyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik iki ayrı operasyon kapsamında 34 kişinin tutuklanmasının ardından Başkan Aziz Kocaoğlu’nun...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik iki ayrı operasyon kapsamında 34 kişinin tutuklanmasının ardından Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da şüpheli sıfatıyla sorgusu devam ediyor.
2011 Mayıs ve Aralık aylarında yapılan, halk arasında "Körfez Operasyonu" olarak bilinen operasyonların ikincisinde 83 kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan, üst düzey belediye bürokratlarının da aralarında bulunduğu 34 kişi tutuklanmıştı. Operasyonların tamamlanmasından sonra Başkan Kocaoğlu da örgüt elebaşı olduğu iddiası ve şüpheli sıfatıyla İzmir Adliyesi’ne çağrıldı. Saat 09.30'da evinden ticari bir taksiyle adliyeye giden Kocaoğlu, kapıda basın mensuplarının sorularına karşılık, ifade vermek için geldiğini ve ne için çağrıldığını bilmediğini söyledi. Saat 10.00 sıralarında soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil’in odasına girdi. Yaklaşık 2 saat sorgunun ardından verilen öğle yemeği arasında İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş’ın makam odasına geçen Aziz Kocaoğlu, burada sandviç yiyip ayran içti.
Sorguda Kocaoğlu’na, bütün soruşturma dosyası hakkında sorular yöneltildiği öğrenildi. Özellikle talimatıyla iptal edilen ve yaklaşık 4 milyon lira kamu zararı oluştuğu bilirkişi raporlarıyla tespit edilen otopark ihalesi, kendisinin CHP seçim bürolarına gönderilen binlerce sandviç, organizatör Hakan Say ile eski Genel Sekreter Pervin Şenel Genç arasındaki konuşmada geçen CHP’ye 300 bin lira aktarılması, sendikacıların ihalelere katılanları darp ve tehdit etmesi iddialarının sorulduğu belirtildi. Başkan Kocaoğlu'nun ifadesinin alınmasına, yemek arasından sonra devam edildi.
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayı ise Başkan Aziz Kocaoğlu’nun adliyede olduğu konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yardımcılarının telefonla bilgi aldığını, Kocaoğlu’nun bilgisine başvurulduğunu, kendileri açısından korkulacak bir durum olmadığını, tutuklanmasını beklemediklerini ve morallerinin iyi olduğunu söyledi.
Bu arada Başkan Kocaoğlu’ndan önce Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’ın, 30 Aralık 2011 Cuma günü emniyete çağrılarak, Kocaoğlu yokken imza attığı kaşkol ve şal alımlarıyla ilgili bilgisine başvurulduğu ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz