Kocaoğlu: Tarihi Kemeraltı Çarşısı'na Alışveriş Merkezi Yapılmayacak

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tarihi Kemeraltı...

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tarihi Kemeraltı Çarşısı'na alışveriş merkezi yapılmayacağını söyledi.

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Toplantısı Havagazı Fabrikası'nda yapıldı. Toplantı öncesinde Tarihi Kemeraltı A.Ş. (TARKEM) Başkanı Samim Sivri, Yönetim Kurulu Üyesi Sıtkı Şükürer, Aziz Kocaoğlu'na Kemeraltı Çarşısı'na alışveriş merkezi yapılacağı yönünde esnafın endişelerini iletti. Kocaoğlu ise tarihi çarşıda alışveriş merkezi yapılacağı yönündeki haberlerin gerçek olmadığını söyledi. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı yeniden ayağa kaldırmak ve eski günlerine kavuşturmak için çalıştıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Agora kazıları, Roma Antik Tiyatrosu etrafı ile Kadifekale'deki kamulaştırma çalışmalarını, İkiçeşmelik ve Anafartalar caddelerindeki cephe düzenlemelerini bir bütün halinde bu amaçla yapıyoruz. Kemeraltı'nda bir han alınarak alışveriş merkezi yapılacak deniliyor. Burada 400 metrekare han yok. 200 sene önce yapılan hanlar 200-250 metrekare. O iş hanlarına alışveriş merkezi yapılması da mümkün değil. Birileri öyle bir söylemle yola çıkarak Kemeraltı esnafının kulağına kar suyu kaçırıyor'' dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıda söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Figen Selvitopu ise Basmane Meydanı'nda yapımı planlanan Dünya Ticaret Merkezi Projesi'nin geldiği noktayla ilgili kurul üyelerine bilgi verdi. Daha sonra söz alan Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, Dünya Ticaret Merkezi projesinin çocukken okuduğu Koca Yusuf'un güreşlerine benzediğini söyledi. Zorlu, projeye başladıklarında Türkiye'de sadece İstanbul'da 1 alışveriş merkezi bulunduğunu, şimdi 331 alışveriş merkezi'nin faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, ''İnsanın ne yatırım arzusu ne şevki kaldı'' diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: