Kocaoğlu: Yurttaşları Birbirine Düşürme Oyunları Asla Başarılı Olamayacaktır

İzmir, yedi yıl önce Danıştay’a yapılan kanlı saldırıda yaşamını kaybeden 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel...

İzmir, yedi yıl önce Danıştay’a yapılan kanlı saldırıda yaşamını kaybeden 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’i unutmadı. 17 Mayıs 2006’daki saldırıda yaşamını kaybeden Özbilgin, İnciraltı’ndaki Bağımsız Yargı ve Danıştay Anıtı'nda düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “O menfur saldırının birinci yıldönümünde açtığımız bu anıt, Türk yargısının cumhuriyete bağlılığı yolundaki sarsılmaz iradesine olan inancımızın bir ifadesi olarak dikilmiştir. Bu anıt, aydınlık yüzlü çağdaş İzmir halkının ortak duyarlılığının bir simgesi olmuştur. Yurttaşları birbirine düşürme oyunları asla başarılı olamayacaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından anıta kırmızı karanfiller koyuldu. 17 Mayıs 2006’da Danıştay’a yapılan baskında 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmiş, 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, Üye Ayfer Özdemir, Tetkik Hakimi Ahmet Çobanoğlu ve Üye Ayla Gönenç yaralanmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: