Kocaoğlu'na Açılan Mobbing Davasına Devam Edildi

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser tarafından açılan mobbing (bezdiri)

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser tarafından açılan mobbing (bezdiri) davasına devam edildi.

İzmir 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davacı Ferda Eser ve vekili Birol Keskin ile Aziz Kocaoğlu'nun vekili Sevil Cengiz katıldı.

Duruşmada dinlenen tanıklardan, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Rıza Kayacık, Ferda Eser'in Büyükşehir Belediye Başkanı'nın talimatı doğrultusunda görev değişikliği yönünden atama yazısının, kendisinin başkan olarak çalıştığı servis tarafından hazırlandığını ve bu yazıya ilişkin kendisine, Ferda Eser'in Aziz Kocaoğlu ile görüşmek istediğini söylediğini belirtti.

Reklam
Reklam

Kayacık şöyle devam etti:

"Birlikte Aziz Kocaoğlu'nun odasına gittik. Davacı bu görüşme esnasında yazıyı tebellüğ etmeden önce izne ayrılmak istediğini, bu süre içerisinde eski çalıştığı kuruma geçebilmek için, gerekirse Ankara'ya giderek görüşmeler yapmak istediğini ifade etti. Başkan da bunun üzerine 'tamam kızım, yaz o zaman dilekçeni getir' şeklinde konuştu. Davacı dilekçisini yazdı. Başkan ne kadar izin istediğini sordu. Davacının 15 gün olabileceğini söylemesi üzerine başkan, 'istersen 20 gün olsun, ne kadar istersen verebiliriz' dedi ve kendi el yazısıyla 20 gün izin verildiğini yazdı. İznin bitiminde bu kez davacı, başkan vekili Sırrı Aydoğan'dan tekrar 23 gün izin almış, Bu ikinci izin süresi içerisinde de davacı işini halledemediğinden, kendisine görev değişikliği atama yazısını tebliğ etmek zorunda kaldık. 1 Kasım 2010 tarihinde yazı kendisine tebliğ edildi."

Davacının kurum içindeki mesaj sisteminden çıkarılıp, çıkarılmadığına ilişkin soru üzerine Kayacık, bu konu hakkında bir bilgisi olmadığını, bu şekilde talimat verildiğini duymadığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Davacı vekili Birol Keskin, tanıkların aleyhe olan beyanlarını kabul etmediklerini belirterek, "Tanıkların beyanlarından, bizim maddi olarak bildirdiğimiz olayların doğru olduğu sonucu çıkmaktadır. Davalı tarafın dilekçesini kabul etmiyoruz. Bu delillerin hukuk dışı elde edildiğine dair davalının da beyanı vardır" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Duruşma sonunda AA muhabirine açıklama yapan davacı vekili Birol Keskin, Ferda Eser'in, Balçova Emniyet Müdürü iken, Aziz Kocaoğlu'nun talimatı üzerine, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildiğini, ancak 1 Kasım 2010 tarihinde görevden alma yazısının tebliğ edilerek mobbing uygulaması başlattığını öne sürdü.

Keskin, "Görevden alma ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı alındı ve bu karar ile Mart 2011'de Büyükşehir Belediyesi'nde Ferda Eser'e bir oda verildi. Böylelikle ağır yıldırı başlamış oldu. Törenlere, özellikle Eser'in katılması engellendi. Eser, şube müdürleri ve üstlerine gönderilen cep mesaj sisteminden çıkarıldı. Eser 3 defa görevden alındı ve 3 defa da İdare Mahkemesi kararıyla görevden alma işlemleri durduruldu. 3 tane İdare Mahkemesi'nin görevden alma işlemlerini durdurmasından ve kazanılan davalardan sonra artık, Aziz Kocaoğlu'nun mobbing uygulamalarına son vereceğini umuyor ve bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: