Kocaoğlu’ndan Tepki: Sınırları Cetvelle Çizilmiş Bir Ülke Değiliz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye genelinde yaşanan Gezi Parkı eylemlerinin dış basında 'Türk...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye genelinde yaşanan Gezi Parkı eylemlerinin dış basında 'Türk Baharı' olarak değerlendirilmesine tepki göstererek, "Bu Türkiye için yapılacak bir değerlendirme değil. Biz asırlardan beri varolan bir devletiz. Sınırları cetvelle çizilmiş bir ülke değiliz” dedi.

Ziyaret sırasında dünya gündemine damgasına vuran ve Türkiye ile birlikte İzmir’i de saran Gezi Parkı eylemleri de değerlendirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yabancı basının olayları değerlendirirken, ‘Türk Baharı’ şeklinde başlık atmasının, Türkiye’yi ve Türk insanını tanımamalarından kaynaklandığını belirterek şunları söyledi: “Bu Türkiye için yapılacak bir değerlendirme değil. Biz asırlardan beri bir devletiz. Sınırları cetvelle çizilmiş bir ülke değiliz. Kurtuluş Savaşı ile kazanılmış bir ülkeyiz. Atalarımız burada 600 sene imparatorluk yönetti.”

Reklam
Reklam

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise oda olarak İzmir’i Cumhuriyet’in 100. yıldönümü olan 2023 yılına hak ettiği şekilde hazırlamanın planlarını yaptıklarını belirterek, “EXPO 2020 için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. EXPO, İzmir’in üzerine bir sihirli değnek değmişçesine bütün sorunlarının çözülebileceği bir aktivite. Umut ediyoruz İzmir EXPO’yu alır. Ama alamazsak da dünyanın sonu değil. Biz yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: