Koca;"Tek Çözüm İslam Birliği’dir"

Elazığ Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu´yatsı namazında Mısır ve Suriyedeki yaşanan olayları protesto etmek amaçlı bir program düzenledi.

Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri dün akşam PTT meydanında toplanarak tam 67 gün boyunca devam eden mısırdaki olaylar ve Suriyede Kimyasal silahlarla katledilen Müslümanlar için bir araya geldi.

Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu´ üyeleri yatsı namazında taşıdıkları pankartlarla ve slogan atarak Mısır ve Suriyedeki yaşanan olayları protesto etmek amaçlı bir program düzenledi.

Çok sayıda vatandaşın toplandığı meydanda imam Eyüp Gül tarafından yatsı namazı kılınarak ardından Kuranı Kerim okundu.

Reklam
Reklam

Platform üyeleri Mısır´da darbe yapanlara karşı slogan atarak, yaşanan vahşeti protesto ettiler. Vatandaşlar ellerindeki pankartlarda, ´son firavun sinsi Sisi, zalimler akıttığınız kanda boğulacaksınız, Mursi´ye, İhvan´a, direnişe bin selam, defol Sisi, seninleyiz Mursi, Mısır´daki katliamı lanetliyoruz, Mısır´a selam direnişe devam´ gibi yazılar yer aldı.

Programın açılış konuşmasını Mısır Halkıyla Dayanışma platformu adına Elazığ Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Recep Koca yaptı.

Koca Mısır ve Suriye'de gerçekleşen katliamlar karşısında oluşan direnişe destek vermek için harekete geçtiklerini söyledi. Bu savaşın kimsenin şahsi savaşı olmadığını kaydeden Koca, “Buradaki duruşumuz iyiler ile beraber olmaktır. Mısır’da, Suriye’de gerçekleşen katliamları yapanlar ancak korkakların ve caizlerin işidir. Orta Doğu'da insanlık adına çok büyük bir sınav veriliyor. Biz de buradan orada yaşananlara desteklerimizi vereceğiz çünkü burada atan kalp ile orada atan kalp aynıdır” dedi.

Elazığ Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Recep Koca konuşmasının devamında “Kardeşliğimiz gereği coğrafyamızın ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz Mısır’da halk iradesine karşı işletilen darbe sürecini ve tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen katliamı lanetlemeye devam ediyoruz. Elbette yaşanan vahşete rağmen; akan kana, yitirilen yaşamlara rağmen darbecilere karşı tavır alamayan

Reklam
Reklam

Körfez Ülkelerinin ve yöneticilerinin eli kolu bağlı öteki İslam Ülkelerinin tutumlarını onaylamamız mümkün değil. Biz biliyor ve inanıyoruz ki Firavun yavrusu Sisi yalnız değil. Bu darbenin arkasındaki asıl mihrak ırkçı emperyalizmdir. Bu darbenin asıl failleri ABD, AB ve İsrail’dir. Elbette bu katliamın hesabı ırkçı emperyalizmden sorulacaktır.

Mısır’da yaşanan bu vahşet bir kez daha göstermiştir ki Batı ikiyüzlüdür ve çifte standartçıdır. Batı’da pişirilip bu coğrafyaya servis edilen demokrasi aynı Batı’nın nezdinde işbirlikçi yönetimleri iş başına getirebildiği oranda makbuldür. Batı’nın insan haklarına ve özgürlere dair tüm söylemlerinin içi boştur. Kınamak ya da lanetlemek ırkçı emperyalizme ve darbecilere geri adım attırmayacaktır.Ancak bu tepkilerimiz çözüme giden süreci hızlandıracaktır.

Hem Mısır ‘da, hem İslam coğrafyasında, hem de tüm yeryüzünde Müslüman olsun ya da olmasın tüm insanların temel hak ve hürriyetleri ancak İslam Birliği’nin kurulması ile teminat altına alınabilir. Savaşlara ve zulümlere karşı tek çare İslam Birliği diyoruz.”dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Platform üyeleri Mısır ve Suriye’de yaşanan zulmün kısa sürede bitmesi için dua etti.

Ajans23/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: