Koçarlı Ovası’nda Korkulan Oldu

Ege Bölgesi ve Aydın genelinde Cuma gününden bu yana etkili olan yağışlar, Koçarlı Ovası’nda da...

Ege Bölgesi ve Aydın genelinde Cuma gününden bu yana etkili olan yağışlar, Koçarlı Ovası’nda da taşkınlara neden oldu.

Büyük Menderes Nehri’nin Yeniköy sınırına kadar ıslah edilmesinden dolayı rahat nefes alan Koçarlı’lı Çiftçiler, aşırı yağışlar nedeni ile korktukları başına geldi. Cuma gününden itibaren Aydın genelinde etkisini gösteren yağışlar ıslah yapılan koçarlı ovasında menderes nehrindeki setin patlaması taşkına neden oldu. Toplulaştırma nedeni ile zorunlu ekilen buğdaylar sular altında kaldı.

Reklam
Reklam

Taşkınlarla beraber milli servetin gittiğini belirten Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, “Aşırı yağışlar nedeni ile ıslah yapılan bölgede setin patlaması nedeni ile taşkın meydana geldi. Taşkının İlçeye bağlı Boydere Köyü mevkiinde meydana geldiğini tahmin ediyoruz. Binlerce buğday ekili alan sular altında kalacak. Bu bir milli servettir. Menderes ıslahı yapılan yerlerdeki zayıf noktalarında bir an önce önlemi alınması gerekir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: