Kocasakal, 'Adil Yargılayanı Etkilemeye Teşebbüs'ten Yargılanıyor

Balyoz davasında, 9 avukatla birlikte sanık avukatları bölümüne girerek metin okuyan ve bu nedenle 'adil...

Balyoz davasında, 9 avukatla birlikte sanık avukatları bölümüne girerek metin okuyan ve bu nedenle 'adil yargılayanı etkilemeye teşebbüs' ettikleri gerekçesi ile hakkında dava açılan İstanbul Barosu Başkanı ve baro yöneticileri, bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor. Türkiye'den ve uluslararası baro temsilcilerinden avukatlar ile CHP milletvekilleri, Kocasakal'a destek vermek için Silivri Adliyesi'ne geldi.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın 'Adil yargılayanı etkilemeye teşebbüs etmek' suçlamasıyla bugün ilk duruşmasına çıkacağı dava için öncesi çok sayıda avukat ve milletvekili toplandı.CHP milletvekillerinden İlhan Cihaner, Mahmut Tanal ile Fransa Barolar Ulusal Konseyi Başkanı Christian Bournazel, Alman Federal Baro Başkan yardımcısı Michael Kranzler, Hamburg Barosu Başkanı Otmar Kury, İsveç Barosu Genel Sekreteri Anne Ramberg, Fas Barosu Başkanı Abderrahim Cherkaoui, Uluslararası Barolar Birliği İnsan Hakları Enstitüsü Temsilcisi Lorna Skinner ile çok bazı eski uluslararası hukukçular Kocasakal ve arkadaşlarına destek vermek amacıyla Silivri Adliyesi'ne geldi. Ayrıca Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar ve Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da da aralarında bulunduğu çok sayıda hukukçu, adliye önünde duruşmanın başlamasını bekledi.

Reklam
Reklam

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın yanında Başkan yardımcısı Mehmet Durakoğlu, Genel sekreter Hüseyin Özbek, Sayman Üye Ufuk Özkap, Yönetim Kurulu üyeleri Füsun Dikenli ile Aydeniz Alisbah Tuskan, önceki dönem yönetim kurulu üyesi Yaşar Yaltı ile son dönem yönetim kurulu üyeleri Turgay Demirci, İsmail Altay ve Hasan Kılıç da aynı davada hakim karşısına çıkacak. Davaya bakacak olan Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi hakiminin 3 günlük mazeret izni alması nedeniyle duruşmaya hakim olarak Sulh Ceza Mahkemesi hakimi çıkacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz