Kocasinan Belediyesi, 24 saat karla mücadele yapacak

Kayseri'nin Kocasinan Belediyesi, karla mücadele anlamında araç filosunu güçlendirdi. Karla mücadele ekibine 3 kardozer daha...

Kayseri'nin Kocasinan Belediyesi, karla mücadele anlamında araç filosunu güçlendirdi. Karla mücadele ekibine 3 kardozer daha ilave eden belediye, 46 araç ve 310 personel ile 24 saat esasına göre çalışacak.
Bu yıl kar yağışının geçen yıllara göre miktar ve yoğunluk olarak daha az olduğunu belirten Belediye Başkanı Bekir Yıldız, buna rağmen sorumluluk alanlarının 7 kat arttığını ve bu nedenle araç ve malzeme takviyesi yaptıklarını söyledi. 200 bin lira harcayarak aydıkları kar temizleme ve tuzlama yapabilen 3 kardozeri filoya dahil ettiklerini belirten Yıldız, “Bu güçlü araçlar sayesinde kış mücadelesinde gücümüzü ve kapasitemizi önemli miktarda artırdık.” dedi. Başkan Bekir Yıldız, 7 metreküp kapasiteli, 3,4 metre genişliğinde kar küreme bıçakları olan kardozerlerin otomatik tuz atma özelliklerine sahip olduğunu da söyledi.
Yıldız, “Yeni kar dozerler 12 metrekareye kadar tuz atabiliyor. Atılacak tuz miktarını da 6 kat artırabiliyor. 3 tuzlama-kar küreme aracımız vardı, şimdi 6 oldu. Bir tuzlama, 2 kar kürüme, 7 grayder, 13 kepçe ve 23 damperli kamyonla birlikte 310 kişilik personelle 3 vardiya şeklinde 24 saat aralıksız çalışacağız.” diye konuştu. Belediye olarak karla mücadele edeceklerini, ancak sürücüleri de dikkatli olmaları konusunda uyaran Başkan Yıldız, “Biz her ne kadar kar, buz ve kış mücadelesi yapsak da önemli olan sürücü ve yayaların dikkatli olmasıdır.” uyarısını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz