Kocasinan Belediyesi Engellilerin Hayatını Kolaylaştırıyor

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, engellilerin hayatını kolaylaştırmanın belediyelerin öncelikli görevi olduğunu söyledi.

KAYSERİ - Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, engellilerin hayatını kolaylaştırmanın belediyelerin öncelikli görevi olduğunu söyledi. Yıldız, yaptığı açıklamada, belediyelerin hayatı kolaylaştırmak, yaşanabilir mekanlar sunmak gibi çok önemli bir görevi olduğunu belirterek, "Kocasinan Belediyesi çok sayıda kamu kurum ve kuruluşuna ev sahipliği yapmaktadır. Belediye hizmet binamıza çok sayıda engelli vatandaşımız da gelip hizmet almaktadır. Engelliler hayatını kolaylaştırmamız gereken öncelikli bir gruptur. Biz de bunun için çalışıyoruz" dedi. Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için belediyelerin özel katkı sağlaması gerektiğini belirten Yıldız, şöyle devam etti: "Belediyeler engellilerin rutin yaşantısını kesintiye uğratmayacak, onları kimseye muhtaç bırakmayacak düzenlemeler yapmalıdır. Biz de bu amaçla hizmet binamıza ulaşımı kolaylaştıracak nitelikte engelli rampaları kurduk, görme engelliler için hissedilebilir yüzeyler yaptık. Anadolu Sakatlar Derneğine ve Zihinsel Engelliler Vakfına bina tahsis ettik. Engelli çocuklarımız için park kurduk, tehlikelerden korunaklı bir mekan oluşturduk. Bunun yanında, engelli sporcularımıza maddi ve manevi destek sağlıyoruz. Bütün bunlar için yaklaşık 2 milyon liraya yakın harcamamız oldu. Keşke bunlara hiç ihtiyaç olmasıydı ama hayat devam ediyor. Biz bu kardeşlerimize hizmet etmek için varız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: