Kocasinan Çöp Konteynırı Aldı

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, yaz-kış aksatmadan her gün yapılan çöp toplama hizmetlerine takviye olarak...

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, yaz-kış aksatmadan her gün yapılan çöp toplama hizmetlerine takviye olarak 160 bin liraya 500 yeni konteynır aldıklarını söyledi.

Yazın ev atıklarının koku, mikroorganizma oluşumu, bakteri üremesi ve haşerata mekan oluşturması gibi ciddi zararlara neden olduğunu vurgulayan Başkan Bekir Yıldız,”Kocasinan Belediyesi sınırları içindeki 86 mahallede yüzde 90 oranında ev atıklarını günlük topluyoruz. Her gün 160 eleman ve 200 araçla 650 ton ev atığı ve 10 ton da geri dönüşüme müsait kıymetli atıkları topluyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Bekir Yıldız, temizlik hizmetlerini ‘olmazsa olmaz’ olarak değerlendirdiklerine dikkat çekerek,” Yıllık 237 bin ton atık çöp topluyoruz. Bazı bölgelerde poşetle çöp toplamamıza rağmen 7 bin civarında çöp konteynırımız var ve bunlara özellikle yaz aylarında ilaveler yapıyoruz. 160 bin liraya 400 ve 800 litrelik toplam 500 yeni konteynır aldık. Maksimum 45 günde bir konteynırları yıkıyoruz. Yaz aylarında daha sık biçimde konteynırlar hijyenik ilaçlarla yıkanıp temizleniyor.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: