Kocasinan Meclisi Toplandı

Kocasinan Belediye Meclisi gündemindeki konuları görüştü.Kocasinan Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesine istinaden...

Kocasinan Belediye Meclisi gündemindeki konuları görüştü.

Kocasinan Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesine istinaden Başkan Bekir Yıldız yönetiminde 2012 toplantı döneminin 11. birleşimini yaparak gündemindeki konuları görüşüp karara bağladı.

Kayseri Ulaşım Turizm İnşaat A.Ş.’de bulunan belediye hisselerinin 45 bin liraya çıkarılması talebinin rutin bir sermaye artışı olduğunu belirten Başkan Bekir Yıldız,”Genel olarak sermaye artışlarına iştirak etmiyoruz. Ancak bu artış, şirketin kamu yararına çalışıyor olmasından kaynaklanıyor” açıklamasının ardından talep oybirliğiyle kabul edildi.

Reklam
Reklam

Başkan Bekir Yıldız, Kocasinan Belediyesi’nde görev yapan memur ve sözleşmeli personel adına memur sendikasıyla sosyal denge sözleşmesinin yapılmasına izin verilmesi ve yapılacak sözleşmeye imza atmak üzere belediye başkanına veya görevlendireceği belediye başkan yardımcısına yetki verilmesi gerektiğine dikkat çekerek,” Türkiye’de belediyelerin yüzde 70’i bu görüşmeleri yaptı. Biz memur maaş artış oranı açıklandıktan sonra görüşelim demiştik. Şimdi memur sendikasıyla denge sözleşmesi yapacağız” bilgilendirmesinin ardından meclis yetki verdi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının bir bütün olarak aynı mekanda bulunmasını doğru bulduğunun altını çizen Başkan Bekir Yıldız,” SGK, Talas Yolu üzerinde yaklaşık 70 bin metrekarelik bir alanda bütün birimleriyle bir araya gelmek için çalışıyor. Vergi daireleri de, Adliye Sarayı’nın arkasında bütün birimlerini bir araya getirecek. Derli toplu biçimde vatandaş gittiğinde her bölüm bir arada olsun. Vatandaşın hizmeti hemen orada görülmeli, yeni bir talebi varsa yine orada çözülüp, eksiği için başka bir yere yönlendirmeden yine o mekanda çözülmelidir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: