Kocasinan'da Geri Dönüşümden Geri Dönüş Yok

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, önemli çevre problemi oluşturabilecek atıkların zararsız hale getirilmesi zorunluluğu ve...

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, önemli çevre problemi oluşturabilecek atıkların zararsız hale getirilmesi zorunluluğu ve sorumluluğuyla geri dönüşüm hizmetlerini hem ekonomik, hem de çevre boyutlarıyla değerlendirdiklerini söyledi.

3 araç, 9 personelle 8 ile 17 saatleri arasında geri dönüşüm hizmetlerini yürüttüklerini belirten Başkan Bekir Yıldız, "Nüfusun ve ambalaj atığının yoğun olduğu mahallelerde bin 400 bloktan her hafta dönüşümlü olarak, ambalaj atıkları topluyoruz. Bir başka araçla okul, market, işyeri, kamu kuruluşları, geri dönüşüm kumbaraları ve nüfusun dağınık olduğu bölgelerden de her hafta yaklaşık 400 atık üretim noktasını topluyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Bekir Yıldız, "Belediyemizin hazırladığı atık yönetim planının bakanlık tarafından onaylanmasıyla atık üretiminin yoğun olduğu market, alışveriş merkezi ve üretim hane gibi 83 işyerinden ortalama olarak 9 bin kg ambalaj atığı toplanmaktadır. 2010'da 3 bin ton olan ambalaj atığı toplama miktarı, 2011 yılında yüzde 6,6 artarak 3 bin 200 ton olmuştur. Toplanan 3 bin 200 ton ambalaj atığının yüzde 65'i kağıt, yüzde 15'i plastik, yüzde 8'i metal, yüzde 12'si cam" şeklinde bilgiler verdi.

3 bin 200 ton geri dönüştürülebilir atığın yüzde 65'e yakın bölümünün kağıt olduğuna dikkat çeken Başkan Bekir Yıldız, "Böylece 38 bin ağacı kesilmekten, 153 bin metrekare ormanlık alanı yok olmaktan kurtarmış olduk. 24 milyon kilovat saat elektrik enerjisini ve 22 milyon litre suyu tasarruf ettik. Hava kirliliğinde yüzde 21, su kirliliğinde yüzde 81'e varan tasarruf sağlamış olduk. Bunlar göz ardı edilecek rakamlar değil. Bu konuda daha titiz ve sürekli şekilde çalışmalara devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: