Kocasinan'dan Gömeç’e iadeyi ziyaret

Balıkesir’in Gömeç ilçesine iadeyi ziyarette bulunan Kayseri’nin Kocasinan ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve beraberindeki...

Balıkesir’in Gömeç ilçesine iadeyi ziyarette bulunan Kayseri’nin Kocasinan ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve beraberindeki heyet Gömeç’in tarihi ve doğal turistik yerleri gezdi.
Gömeç’in kardeş ilçesi olan Kocasinan Belediyesi Meclis Üyeleri Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Yalçın eşliğinde Gömeç Belediyesi'ne iadeyi ziyaret gerçekleştirdi. Yapılan ziyaretlerde iki ilçenin kardeş belediye olmasından duyulan büyük memnuniyetler dile getirildi. Tarihi ve doğal turistik yerleri gezdirilen Gömeç’te her iki belediye arasında sözlü anlaşma ile yapı kooperatifi kurulması kararlaştırıldı.
Gömeç’te oluşturmayı hedefledikleri bir sitenin ilçe turizmine katkı sağlayacağı belirtildi. Ziyarette yapılan açıklamalarda, Ülke içerisindeki bu tip dayanışmaların birlik beraberlik ve kardeşliğin pekiştirilmesine katkısı olacağı belirtildi. Gömeç halkı da ziyaretle ilgili şunları söyledi: "Başkanımız Naim Kocabıyık’ın yapmış gösterdiği olduğu bu misafirperverlik aynı zamanda bizlerin onuru ve gururudur. İçanadolu ve Ege Bölgesi insanının kaynaşmasına sebep olmuştur." dedi.
Gömeç Belediye Başkanı Naim Kocabıyık’ta ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İç Anadolu Belgesinden bir kent ile kardeş olduk. Ege ile İç Anadolu’yu yakınlaştırdık. Her iki ilçenin insanlarının birbirleriyle hem dostluk hem de ticari yönden sıkı ilişkiler kuracağına inanıyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz