Kocasinan'dan Personele "Ağaç Eğitimi"

 KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediyesi tarafından Park ve Bahçeler Müdürlüğünde çalışan personele ağaç, çiçek, ilaçlama, ve yeşil alan eğitimi verildi.

KAYSERİ - Kocasinan Belediyesi tarafından Park ve Bahçeler Müdürlüğünde çalışan personele ağaç, çiçek, ilaçlama, ve yeşil alan eğitimi verildi. Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmalarının daha estetik ve bilimsel özelliklere ulaşması için kış mevsimini Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan personele; fidan, ağaç, çiçek, ilaçlama ve yeşil alan eğitimi vererek değerlendirdiklerini belirtti. Sundukları hizmetler içinde park ve yeşil alan çalışmalarının en süratli ve yüksek ivmeli bir sürece sahip olduğunu vurgulayan Yıldız, "1994 yılında bir elin parmakları kadar bile olmayan parkların sayısı bugün Kocasinan Belediyesi sınırları içinde 258'e ulaştı. Bakımlı ve kontrol altındaki yeşil alan miktarı ise 3.1 milyon metrekareyi aştı. Kayseri ve Kocasinan yeşil ve yaşanabilir bir şehir özelliğini kazandı" dedi. Kocasinan Belediyesi sınırları içinde her yıl ilkbahar ve sonbaharda olmak üzere toplam 40 bin civarında fidan diktiklerini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti: "Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan 181 personelimizi, kış mevsiminde, parkların temizlik ve düzenleme işlerinin dışında yeşil alan, çiçek, fidan ve ağaç dikimi ve bakımı konusunda eğitiyoruz. 1 peyzaj mimarı, 2 ziraat mühendisimiz haftanın 6 günü ders veriyor. Personelimizin bilgi ve becerisi arttığı gibi park ve bahçelerimizin nitelikleri; çiçek, ağaç ve yeşil alanlarımızın kalitesi de her geçen gün daha da üst seviyelere çıkıyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: