Kocasının öldürdüğü kadın polise cenaze

Ankara’da boşanma davası açtığı komiser eşi tarafından tabanca ile vurularak öldürülen 25 yaşındaki Gülşah Karakafa,...

Ankara’da boşanma davası açtığı komiser eşi tarafından tabanca ile vurularak öldürülen 25 yaşındaki Gülşah Karakafa, doğum yeri olan Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Genç polis Karakafa’nın naaşı, polislerin omuzlarında Gülşehir merkezde bulunan Kurşunlu Cami'ye getirildi. Caminin avlusuna gelen genç polisin annesi Gönül ve babası Necdet Karakaya, kızlarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Ayakta durmakta güçlük çeken acılı anne ve baba, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Cenaze namazı, Gülşehir Müftüsü Nuh Aslan tarafından kıldırıldı. Merhume polis Gülşah Karakafa, kılınan namaz sonrasında polis ve vatandaşların omuzlarında cenaze aracına taşındı ve Eğrikuyu köy mezarlığına götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

Reklam
Reklam

Gülşah Karakafa, sabah erken saatlerinde baba evinden çıkarak 2 bayan meslektaşı ile birlikte site önünde işe gitmek için servis beklerken boşanma davası açtığı kocası Ümit Karakafa gelmişti. Silahını çekerek diğer 2 bayan polisi uzaklaştıran Ümit Karakafa, site içerisine götürdüğü eşi Gülşah Karakafa’yı boşanma davasını geri çekmesi için tehdit etmeye başladı. Polis memuru olan eşi Gülşah Karakafa tarafından reddedilince silahını ateşledi. 4 el ateş eden komiser Ümit Karakafa, kanlar içerisinde yere yığılan eşi Gülşah Karafayı görünce kendi silahı ile kafasına tek el ateş etti. Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne kaldırılan polis memuru Gülşah Karakafa, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Komiser Ümit Karakafa da olay yerinde hayatını kaybetmişti.

(CHA)