Kocatepe Camii'nde Mısır'daki Darbe Protesto Edildi

Ankara Kocatepe Camii’nde cuma namazının ardından yaklaşık 500 kişilik grup Mısır'daki askeri darbeyi protesto etti....

Ankara Kocatepe Camii’nde cuma namazının ardından yaklaşık 500 kişilik grup Mısır'daki askeri darbeyi protesto etti.
Cuma namazı sonrası toplanan kalabalık önce dünyanın birçok yerinde şiddete maruz kalarak ölenler ile Mısır’daki olaylarda hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabı cenaze namazı kılındı. Mısır'daki askeri darbeye tepki gösteren kalabalık, daha sonra Atatürk Bulvarı üzerindeki Mısır Büyükelçiliği'ne kadar yürüdü. Göstericiler, ABD Büyükelçiliği önünden geçtikleri esnada, 'Katil ABD Türkiye’den defol', 'İşte burası katillerin yuvası' ve 'Katil ABD Mısır’dan defol' sloganları attı.

Reklam
Reklam

MISIR HALKIYLA DAYANIŞMA PLATFORMU

Mısır Büyükelçiliği’ne gelen grup, “Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu' adı altında basın açıklaması yaptı, Mısır'da yaşananları şiddetle kınadı.
Açıklamada, "Sonuna kadar Muhammed Mursi’nin yanında ve darbecilerin karşısında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Tevhidi ilkelerimizle adaleti tesis etmek ve özgürlüğün kapılarını açmak için mücadelemiz devam edecektir. Unutulmamalıdır ki bizler başarıyı ve taltifi sahte ilahlardan değil yalnızca Allah’tan bekleyen Müslümanlarız.” denildi.
Eylemciler ardından büyükelçiliğin önüne oturup Mısır halkı için dua etti.
Kimi eylemciler de ellerinde bulunan pankartları büyükelçiliğin tel örgülerine astı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: