Kocavezir İş Merkezi 'meclis' Gündeminde

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, kent merkezinde yer alan Kocavezir İş Merkezi’nin...

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, kent merkezinde yer alan Kocavezir İş Merkezi’nin adeta kaderine terk edildiğini, bu duruma bir son verilip esnafın sorunlarının çözümü noktasında çaba sarf edilmesi çağrısında bulundu.

Büyükşehir Belediye Meclisi, ‘2012 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nın üçüncü birleşimini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’ndaki oturuma Meclis Başkanvekili Halil Tüm başkanlık yaptı. Toplantıda gündem dışı söz alarak kürsüye çıkan Özer, Kocavezir İş Merkezi’nde yaşanan sorun ve sıkıntılara dikkat çekti. Kocavezir İş Merkezi esnafının, dün Meclis’te ortaya koymuş oldukları tepkileri haklı bulduğunu dile getiren Özer, “Ekmeğinin peşinde koşan insanların, yıllardır adeta sürüncemede kalan sorunlarının çözüme kavuşturulmaması, sorunları çözmesi gerekenlerin duyarsızlığının insanları ‘isyan’ noktasına getirebiliyor. Vergisini ödeyen, dükkan sahibi olan ve evine ekmek götürme çabası içinde olan bu insanların isyanlarına duyarlı olmalıyız” dedi.

Reklam
Reklam

“MERKEZİ NOKTADA YER ALAN İŞ MERKEZİ KADERİNE TERK EDİLDİ”

Adana’nın merkezi noktasında yer alan bir iş merkezinin adeta kaderine terk edildiğini ve bugün bu noktaya getirilmesinden bir Adanalı olarak kendisini üzdüğünü vurgulayan Özer, esnafın sorun ve sıkıntıları gündeme taşıyıp, bunlara çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. İş merkezinin inşaat aşamasında kotların hatalı yerleştirildiği, milyonlarca TL’nin boşa harcandığı gibi ‘ölü bir yatırım’ ortaya çıktığı yorumunda bulunan Özer, bugünkü mevcut tabloyu da gözler önüne serdi. İş merkezindeki sabit semt pazarının gerek açma-kapama saatleri, gerekse de temizlik hizmetlerinin yeterli düzeyde verilmemesinin, sorunu daha da içinden çıkılmaz bir hale getirdiği anlatan Özer, bu duruma bağlı olarak esnaf sayısında da düşüş yaşandığını, tüm bunların da Kocavezir İş Merkezi esnafının kendilerine sunduğu raporda da yer aldığını anlattı.

“BİN 200 İŞYERİNİN SADECE 300’Ü FAAL DURUMDA”

Kocavezir İş Merkezi’nde yaklaşık bin 200 işyeri bulunduğu, ancak bunun sadece 300’ünün faal olduğunun da raporda dikkat çekici bir başka nokta olduğunu dile getiren Bekir Sıtkı Özer, raporda; metrekaresine bin 200 dolar verip de işyeri satın alan esnafın, bugün işyerini satamadığı gibi kiraya da veremediğini, İmar İnşaat’ın elindeki işyerlerinin yok pahasına dahi satılamadığının dile getirildiğini vurguladı. Binanın bodrum katının taban suyunun yükselmesi nedeniyle sürekli su altında kaldığına işaret eden Özer, bu durumun da özellikle mobilyacı esnafını olumsuz etkilediğini, 14 pompanın 24 saat çalıştığını, pompalardan birkaçının devre dışı kalması halinde suyun hemen yükseldiğini, pompaların aylık masrafının da 50 bin TL olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

“ESKİ TEKEL DEPOSU MODERN BİR PAZAR HALİNE GETİRİLEBİLİR”

Sorun ve sıkıntıların aşılması noktasında iş merkezindeki esnafın çözüm önerilerini de sıralayan Özer, bina içerisindeki sebzeci esnafının, iş merkezinin hemen yan tarafında yer alan ve park alanı olarak görülen alana taşınıp, burada faaliyet göstermelerine imkan sağlanması, kendilerinin boşaltacağı alana da mobilyacı esnafının yerleştirilmesi önerisinin de kendilerine sunular raporda dile getirildiğini anlattı. Parkın, ‘yeşil alan’ olması nedeniyle hukuki sorunlarla karşılaşılabileceğini, alternatif yer olarak Kuruköprü Mahallesi Hacı Bayram mevkiindeki eski Tekel Deposu’nun, modern bir Pazar haline getirilip, esnafa tahsis edilebileceği önerisi de gündeme getirilebileceğini belirten Özer, binanın ‘sabit semt pazarı’ haline getirilebileceği ve bunda da hiç kimsenin ticari kayıp yaşamayacağının altını çizildiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: