Kocayayla Demir Atlarla Fethedildi

Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş merkezi olan Keles Kocayayla, atalarımızın bölgeye gelişlerinin 700 yılında jeeplerle fethedildi.Yeşil Bursam...

Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş merkezi olan Keles Kocayayla, atalarımızın bölgeye gelişlerinin 700 yılında jeeplerle fethedildi.

Yeşil Bursam Derneği’nin "Kültürünü Koru, Mirasını Koru" projesi kapsamında yabancı ülkelerden gelen öğrencilerin de katıldığı Kocayayla’daki jeep safarisi büyük ilgi çekti. Yeşil Bursam Derneği tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Bakanlığı, Ulusal Ajans tarafından onaylanan proje kapsamında Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşu ve kuruluş merkezi üniversite öğrencilerine tanıtıldı.

Reklam
Reklam

Dernek Başkanı Muharrem Karabulut, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın yanı sıra Bursa valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi, Yıldırım, Yenişehir, İnegöl, İznik, Mustafakemalpaşa, Keles belediyelerince desteklenen proje hakkında bilgi verdi. Orhangazi Meydanı’nda tarihi mehter takımının kılıç kalkan ekibiyle birlikte verdiği konserine 5 bin 74 kişinin katıldığını hatırlatan Karabulut, “Yurt dışından ülkemize eğitim için gelen yabancı öğrencilerimiz ile, başka illerden Bursa’ya eğitim için gelen öğrencilerimize Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtıyoruz. Bu konuda, mahalli idarelerle örnek bir iş birliğine imza attık. Öğrencilerimizi, kültürel mekanlarda gezdirip, Bursa’nın tarihi geçmişini öğretiyoruz” dedi.

Keles Kocayayla’nın dünya siyasi ve ekonomik tarihinde büyük yer tuttuğunu belirten Karabulut, “atalarımız 700 yıl önce at sırtında ve kağnı arabalarıyla yüklerini taşıyıp Kocayayla’ya gelmişler. Bu yayladan dünya imparatorluğu çıktı. 500 yıl dünyaya hükmeden imparatorluğumuzun kuruluş merkezi sadece Keles ilçemiz için, Bursa için, Türkiye için değil, dünya mirası için çok önemli. Biz de öğrencilerimizi jeeplere alarak özel parkurda safari yaptık” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Amerika, Hollanda, Bulgaristan, İngiltere, İtalya, Fransa, İspanya, Belçika, Romanya ve Yunanistan’dan gelen öğrenciler safariye katıldı. Ardından Keles’e bağlı Aydınpınar ve Dağdibi köylerine gelen öğrenciler, Yörük-Türkmen konuk severliğine hayran kaldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz