'Köçekçeden mehtere' konserine büyük ilgi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, 2012 yılında verdiği ilk konseriyle, Başkentlilere Gençlik Parkı’nda...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, 2012 yılında verdiği ilk konseriyle, Başkentlilere Gençlik Parkı’nda müzik resitali sundu.

Şef Cumhur Koca yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu’nun hazırladığı, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ile FOMGET Halk Oyunları Ekibi’nin de katılarak zenginleştirdiği 'Köçekçeden Mehtere, Divandan Şarkılara' adlı konser, Başkentlilere unutulmaz bir gün yaşattı. Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserin birinci bölümünde 'Gerdaniye Köçekçeler', 'Plevne Marşı', 'Belgrad Kalesi', 'Neva Peşrev' isimli eserler seslendirildi. Mehteran takımı ile birlikte 120 kişilik koronun yorumlarının sergilendiği konser, Başkentli müzikseverlerden büyük beğeni kazandı.

Reklam
Reklam

Şef Cumhur Koca’nın yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu, konserin ikinci bölümünde 'Dün gece yeis ile kendimden geçtim', 'Günaydınım', 'Rakkas', 'Ne senin aşkına muhtaç ne esirin olacağım', 'Bolu Dağı'nın dumanında' gibi sevilen şarkıları yorumladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz