Kodat: “AB uğruna yaptıklarınızı iade edin!”

Saadet Partisi Elazığ Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kodat Gezi Parkı olayları ile ilgili değerlendirme yaptı.

Kodat, günlerdir Taksim ve Gezi parkı olayları ile ilgili olarak yaşanan gerginliğe sonunda Avrupa Parlamentosun da dahil olduğunu belirterek, Avrupa Parlamentosunun bir kez daha haddini aşarak, Taksim üzerinden laiklik dersi vermeye kalktığını kaydetti.

AB uğrunda kendini paralayan hükümet ise yine havalı ve esip gürlemekte olduğunu ifade eden Kodat, Avrupa Parlamentosu, oy çoğunluğuyla verdiği kararda, Taksim’deki olayları “laiklik” ile bağlantı kurduğunu belirterek, “AKP hükümetinin üyelik uğruna vermediği taviz bırakmadığı Avrupa Birliği, böylelikle bir kez daha Türkiye’nin iç meselelerine müdahil olurken, Dışişleri, kararı iade edeceklerini açıklıyor. Burada AKP hükümetine söylenecek tek şey var; Kararı iade edeceğinize, AB uğruna yaptıklarınızı iade edin!” Dedi.

Reklam
Reklam

Kodat, “kararı tanımıyorum havalarına girmek pozlarını, bu ülke insanı on bir yıldır sizden duyuyor. Hangi sözünüzün arkasında durdunuz.” Diyerek, NATO Libya’ya girerken de, Patroitler Türkiye’ye gelirken de aynı pozlardaydınız. Siyonist İsrail 9 vatandaşımızı şehit ettiğinde de epeyce esip gürlemiştiniz dedi.

İsrail İstihbaratı Mossad’ın başı, gezi parkını görüşmek için Türkiye’de nerede havanız diyerek, neden tepki koymadıklarına dikkat çekip bu Siyonist’tin yaptığının da iç işlerine karışmak değimli olduğunu kaydetti.

Saadet Partisi Elazığ Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kodat, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sn Başbakan kararı tanımıyorum diyor. Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kararı aynen iade edeceğiz diyor. Bakan Egemen Bağış Türkiye Muz cumhuriyeti değil diyor. Arkadaş bırakın bu klasik cümleleri, bunları çok duyduk. Bir adım ileri beş adım geri manevralarınız saymakla bitmez. Gerçekten bu ülkeyi düşünüyorsanız, bu ülke menfaatlerini her şeyden üstün olarak görüyorsanız, bırakın esip gürlemeyi de gereğini yapın.Gerçekten samimiyseniz, daha dün, tamamen Avrupalı dostlarınız için, Milli Menfaatleri hiçe sayarak gizlice çıkardığınız petrol yasasını derhal iptal ediniz.”

Reklam
Reklam

Avrupa Yasası için, Dış işleri Bakanıyken Sn Abdullah Gül ve Sn Başbakanın Papa heykeli altında atıkları imzaları derhal geri çekmeleri gerektiğini söyleyen Kodat,o kararları tanımadığını açıklamalarını istedi.

Avrupa Birliğine daha iyi hizmet etmek, emirlerini daha iyi yerine getirmek ve daha çok taviz vermek için kurduğunuz Avrupa birliği Bakanlığını derhal lağv etmeleri gerektiğini vurgulayan Kodat, Domuz etini kasaplık et statüsüne sokan kararınızı;

Zinayı suç olmaktan çıkartan yasanızı; Gay ve lezbiyenlik gibi toplumu ahlâksızlığa sevk eden grupları, yasalarla dernek kurmaya teşvik eden değişikliklerinizi;

2005 yılında yayınladığınız genelge ile okullarda, “Cemaat, Cihat, Tevhid, Medrese, Mümin, Münafık” gibi kelimeleri kapsayan 45 sözcüğü yasaklayan uygulamanızı;

AB Uyum Yasaları çerçevesinde mevzuattan ‘cami’ ifadesi çıkartarak yerine ‘ibadethane’ ifadesi koyduğunuz çarpık düzenlemeleri, derhal iptal etmelisiniz.

Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması için attığınız imzaları ve AB’ye girmek için yaptığınız bütün protokolleri, derhal iade ediniz ve iptal ediniz.

Reklam
Reklam

Girmek için can attığınız ve uğrunda verilmedik taviz bırakmadığınız, 11 yılı İktidarınız döneminde olmak üzere 54 yıldır kapısında bekletildiğimiz Avrupa Birliği sevdasından vazgeçilmelidir.” Şeklinde konuştu.

Kodat, son olarak yaşanan olayların AKP Hükümeti tarafından Avrupa Birliği’nin gerçek yüzünü görmeleri temenni ederek konuşmasını sonlandırdı.

Muhabir/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: