KOGİAD’dan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Adana Kozan Girişimci İş Adamları Derneği (KOGİAD) ve Adana KOSGEB Müdürlüğü işbirliği ile uygulamalı girişimcilik...

Adana Kozan Girişimci İş Adamları Derneği (KOGİAD) ve Adana KOSGEB Müdürlüğü işbirliği ile uygulamalı girişimcilik eğitimi verecek.
KOGİAD Başkanı M.Soner Uzun, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla KOSGEB Müdürlüğü ile bir çalışma yaptıklarını ve uygulamalı girişimcilik eğitimini hayata geçirdiklerini söyledi.
Uzun, " KOSGEB Müdürlüğü ile birlikte 2 sınıftan oluşan toplam 60 kişilik 70 saat süreli eğitim vereceğiz. Eğitimlerin 13 Nisan’da başlayıp 6 Mayıs’ta sona erecektir. Eğitimler hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ayrı gurup halinde yapacağız” dedi
Eğitimlerle toplumdaki girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını amaçladıklarının altını çizen Uzun; “Bu eğitimleri bitirip iş kuran girişimcilerimize KOSGEB, 30 bin liraya kadar hibe ve iş planına göre de 70 bin liraya kadar faizsiz 2 yıl ödemesiz, 4 yıl vadeli sabit yatırım kredisi vermektedir. Bayanlar ve özürlü girişimcilerimize yüzde 80, erkek girişimcilerde ise yüzde 70 oranında destek verilmektedir. Uygulamalı girişimcilik eğitim programında girişimcilik özelliğinin sınanması, iş planı ve öğeleri, iş planı ve öğelerinin pekiştirilmesi için atölye çalışmaları ile iş planı ve dikkat edilmesi gereken hususlar konularında eğitim verilecek. Bu eğitimleri başaranlara sertifikaları verilecektir." şeklinde konuştu.
KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılmak isteyenlerin kimlik fotokopisi ile birlikte en geç 10 Nisan 2013 tarihine kadar KOGİAD’da müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: