Kohler: Reformlar umut verici

WASHINGTON (İHA) - Washington'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Horst Köhler'le biraraya geldi. Köhler, toplantının ardından yaptığı açıklamada Türkiye'deki ekonomik gelişmelerden memnuniyet duyduğunu ve bu ekonomik gelişmelerin cesaret verici olduğunu söyledi.

Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ile basına kısa bir açıklamada bulunan Köhler, Başbakan Erdoğan'ı 2003 yılında yapılan ekonomik reformlardan ötürü tebrik ettiğini söyledi. Köhler, "Güçlü büyüme, düşük enflasyon, düşük faiz oranları. Ekonomik ekiplerin çalışmaları çok iyi sonuçlar veriyor" dedi.

Reklam
Reklam

"Bu programın ve program politikalarının devam etmesini istiyoruz" diyen Köhler "Bu hem daha fazla iş imkanı hem daha düşük enflasyon için gerekli" diye konuştu. Toplantıda bankacılık sektörünü de ele aldıklarını belirten Köhler, "Başbakan'a bankacılık sektöründe yeniden yapılandırılmada gecikme olduğunu söyledik. Zaten kendisi de bunun farkında. Ekonomi ekipleri bu konu üzerinde çalışacaklar" dedi.

IMF programının uzatılıp uzatılmayacağı konusundaki bir soruya cevap veren Köhler, "Şu anda 7. gözden geçirme işlemini organize ediyoruz. Bazı önlemler alınması gerekiyor. Ben bu toplantıdan çok umutlu ayrılıyorum" şeklinde konuştu.

7. gözden geçirme için Türkiye'ye ne zaman gidecekleri sorusuna "Ona hükümet karar verecek. Biz her zaman gitmeye hazırız" diye yanıt veren Köhler, Türk hükümetinin her zaman iş başında olduğunu ve 7. gözden geçirme çalışmalarının olumlu ve yapıcı geçeceğine inandığını söyledi.

Köhler, 7. gözden geçirmenin 28 Mart yerel seçimlerinden önce yapılmasını tercih ettiklerini söylerken, "Özellikle şunu belirtmek isterim. IMF programının uzatılmasından ziyade burada asıl önemli olan Türkiye'de bir reform politikasının hayata geçirilmiş ve köklendirilmiş olması. Bu IMF programının da ötesinde çok umut verici. Önemli olan bu başarılı politikalara devam etmek. IMF her zaman hazır. Başbakan'ın liderliğinin de Türk halkı için çok iyi olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan ile yapılan toplantıya IMF Başkanı Horst Köhler'in yanısıra IMF Birinci Başkan Yardımcısı Anne Krueger, IMF Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam ve IMF Avrupa Masası Şefi Michael Deppler de katıldı.

Reklam
Reklam