Köksal; “tarımda Başarı Çiftçiyi Anlama Ve Sorunlarını Çökmekle Mümkündür”

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, tarım sektöründe hedeflenen noktaya ulaşmanın çiftçileri...

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, tarım sektöründe hedeflenen noktaya ulaşmanın çiftçileri anlayabilme ve sorunlarına çözümler üretebilme ile mümkün olacağını belirtti.

Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, dünyanın en eski mesleklerinden biri olan çiftçilik mesleğinin topraktan beslenme zorunluluğu göz önüne alındığında insanlık tarihi boyunca önemi ve gerekliliğini sürdüreceğini söyledi. Doğayı seven, çalışmayı ve üretmeyi yaşam tarzı haline getiren çiftçilerin ekonomik kazanç sağlayamadıkları yıllarda bile çalışmaya ve üretmeye devam ettiğini belirten Köksal, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Köylü Milletin Efendisidir’ sözünde efendilik vurgusu yaptığı nokta köylülük vasfı değil, çiftçilik ve üretkenlik özelliğidir. Tarımsal üretimin her kademesinde emeği olan çiftçilerimizin güçlenmesi, hayat standartlarının yükselmesi, ürettikleri ürünlerin dünya pazarlarına ulaşabilmesi, tarımsal kalkınmada büyük yol almamızı sağlayacaktır. Özellikle nüfusunun büyük çoğunluğu çiftçi olan İlimizde, çiftçilerimizin sosyo-ekonomik düzeyinin istenilen seviyelere yükselmesi İlimizin kalkınmasına da aynı oranda katkı sağlayacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

“Ülke ekonomisi açısından önemli bir yere sahip tarım sektöründe ulusal ve uluslararası pazarda hedeflediğimiz noktaya ulaşabilmemiz, çiftçilerimizi anlayabilmemiz ve sorunlarına çözümler üretebilmemizle mümkün olacaktır” diyen Köksal, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu amaçla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak, faaliyetlerimizde sadece ürün ve kalite artışı dikkate alınmamış, asıl ana unsur olan çiftçi, yani insan faktörü de göz önünde tutulmuştur. Bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tarımsal üretimin temel noktasını oluşturan çiftçilerimizin sıkıntılarını gidermek amacıyla çalışmalarımıza süratle ve kararlılıkla devam edilecektir. Şahsım ve temsil ettiğim kurumum adına, alın terini toprağa ekerek geçimini sağlayan çiftçilerimizin bol bereketli ve kazançlı bir hasat yılı geçirmelerini diliyorum”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: