Köksal Toptan, AK Parti'ye katılıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AKP) milletvekili aday adaylığı için başvurular bugün sona erdi.

Yaklaşık 3 bin aday arasında; Mesut Yılmaz'ın başbakanlığı döneminde Başbakanlık Müsteşarlığı görevinde bulunan Yaşar Yazıcıoğlu, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Zeki Çeliker, Yargıtay eski üyesi Nuri Battaloğlu, Diyanet İşleri eski Başkanı ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Sait Yazıcıoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreteri ve emekli vali Atilla Koç, Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Sami Uslu ile Türkiye'nin Kahire eski Askeri Ataşesi, emekli yüzbaşı Şerafettin Dönmez, BBP eski yöneticisi Recep Kırış, Yusuf Bozkurt Özal'ın oğlu İbrahim Özal ve Kral FM DJ'lerinden Ali Şentürk de bulunuyor.

Reklam
Reklam

"ADAYLIKTAN VAZGEÇTİM"

Öte yandan, AK Parti'den aday olmak üzere bankaya başvuru ücretini yatıran emekli general Hasan Raif Babaoğlu'nun ise son anda aday olmaktan vazgeçtiği öğrenildi.

Bu arada seçim öncesinde ünlü isimleri saflarına katmaya çalışan AK Parti, 19 Ağustos Pazartesi günü bir transfer daha gerçekleştirecek. Milli Eğitim eski bakanlarından ve DYP Bartın eski Milletvekili Köksal Toptan pazartesi günü törenle AK Parti'ye katılacak. AK Parti'nin sanat camiasından Orhan Gencebay'a adaylık teklifi götürebileceği de belirtiliyor.

İHA