Köktaş, Teşkilatları Uyardı

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, il ve ilçe teşkilatlarıyla yaptığı toplantıda uyarılarda bulundu....

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, il ve ilçe teşkilatlarıyla yaptığı toplantıda uyarılarda bulundu. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini hatırlatan İl Başkanı Köktaş, “AK Parti hiç kimseye makam ve mevki verilmek için kurulmadı. AK Parti, hizmet etmek ve sorunları çözmek için kuruldu” dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, partisinin il başkanlığı toplantı salonunda il ve ilçe teşkilatları, kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantının basına açık kısmında konuşan İl Başkanı Fuat Köktaş, 2014 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimleri önemsediklerini söyleyerek uyarılarda bulundu. Toplantıda AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini hatırlatarak, “AK Parti hiç kimseye makam ve mevki verilmek için kurulmadı. AK Parti, hizmet etmek ve sorunları çözmek için kuruldu” diyen Başkan Köktaş, “AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar millete hizmet etmek, sorunlarını çözmek için ve Türkiye Cumhuriyeti’ni 2023 yılında dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ilk 10 ülkenin arasına sokmak için çalışmaktadır. Tüm teşkilatlarımızla bir bütün olarak bu sürece hizmet etmek zorundayız. Başbakanımızın çalışma temposunu herkes iyi biliyor. Bazen biz bile takip etmekte zorlanıyoruz. 2014 seçimlerine, şehrimizdeki bütün problemleri çözerek, sorunsuz bir il ve ilçeler olarak katılmayı arzu ediyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Samsun’un çeşitli ilçelerinde şimdiden aday adayı olmak için bazı kişi ve kişilerin çalışma başlattığını duyduklarını söyleyen İl Başkanı Fuat Köktaş, teşkilatlara “Biz, işimizi yapalım” uyarısında bulundu. Aday adaylığı sürecinde teşkilatlara “Eşit mesafede durun” çağrısında bulunan Başkan Köktaş, “Bugünlerde gelecekte aday olabilmek için yarışacak bölgenizde birçok isimler olacak. Size gelip şirin görünmeye çalışacaklar. Bunlar demokrasinin olmazsa olmazlarından. Biz teşkilatlar olarak duruşumuzu eşit mesafede korumak zorundayız. Spekülasyonlara asla müsaade etmemeliyiz. Biz teşkilat mensupları bazı adayların yanında yer alırsak, onu ön plana çıkarmak için mücadele ettiğimizde adaylar belirlendikten sonra bazı arkadaşlarımızın küskünlüklerini ve dargınlıklarını öne çıkartabiliyorlar. Bunlara teşkilat başkanları dikkat etmeli. Teşkilat mensupları olarak biz partimizi koruyacak ve kollayacak tedbirleri almak zorundayız. Çünkü seçim günü sandıklar açıldığında ‘kazanan parti AK Parti’ denmesini istiyoruz. ‘Şu ilçenin belediye başkalığını, AK Parti’li belediye başkanı adayı kazanmıştır’ denmesini istiyoruz. Oradan yüzümüzün akıyla ve başımızın dikliğiyle çıkmayı arzu ettiğimiz için bunları söylüyorum. Bazı ilçelerimizden şimdiden aday adaylarının olduğunu duyuyoruz. Arkadaşlar biz işimizi yapalım” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Geçen günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülen ve onaylanan ‘Yeni Belediyeler Yasası’ hakkında da görüşlerini belirten AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, bazı siyasi parti temsilcilerinin yasa hakkında propaganda yaptığını söyledi. Başkan Köktaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “TBMM’den geçen ve onaylanan yeni belediyeler yasasıyla birlikte biz 2014’de yapılacak olan yerel seçimlerinden AK Parti Samsun teşkilatları olarak birinci çıkarmak ve belediyelerin tamamını kazandırmak hedefimizdir. Köylerimiz bu yasayla ortadan kalkarak mahalle olacaklar. Önceki tecrübelerimizde aday olduktan sonra parti disiplini içerisinde ‘ben’ anlayışıyla değil, ‘biz’ anlayışıyla hareket etmesinin faydalı olduğu geçtiğimiz dönemlerimizde ortadadır. İnşallah bunu gelecek seçimde de birlikte gerçekleştireceğiz. Yeni çıkan Belediyeler Yasası’yla artık Samsun’un tamamı büyükşehir sınırları içerisine alınmış oldu. İl özel idarilerinin bütçesi büyükşehir belediyelerine aktarılmış oldu. Bazı siyasi parti temsilcileri ‘Bu köylere hizmet nasıl yapılacak’ şeklinde propaganda yapmaya gayret gösteriyorlar. Onlara zamanı geldiği zaman, oy istemeye gittiklerinde cevap verecek bilinçli halkımızın olması gerekiyor. Bunun için halkımızın bilinçlendirilmesi lazımdır. Dolayısıyla büyükşehir belediye yerlerinin bütçelerinin yüzde 10’u köyden mahalleye dönüşen yerlerimizin için ayrılıyor. Bunu kanun teminat altına almıştır. Biz hizmetin kaynağını nereden alacağımızı açık ve net olarak görüyoruz. İl Özel İdarelerimizce yapılan yatırımlar 20 milyon TL’yi geçmemiştir. Örnek verecek olursak, Antalya İl Özel İdaresi’nin köylere yatırım bütçesi şu anda 10 milyon TL’dir. Bu yasadan sonra belediyenin mevcut bütçesi 1 milyar TL olduğuna göre bu paranın yüzde 10’u 100 milyon TL yapıyor. İşte cevap burada yatıyor. 5 yıl süreyle köylerimizden vergi tahsil edilmeyecek ve istenmeyecek. Böyle bir yapının içerisine giden bir yerel yönetimler yasasını inşallah bizde hayata geçirerek burada bütün belediye başkanlıklarımızı kazanarak, halka hizmet etmenin yolunu arayacağız. Bunun için bütün teşkilat sahibi arkadaşlarımızdan bilgilerini tazelemelerini, paylaşımı sevmelerini ve birlikte hareket etmelerini, istiyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz