Köktaş: Türkiye'yi Sayılı Ülkeler Arasına Ulaştırmaya Çalışıyoruz

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı...

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İstiklâl mücadelesi meşalesinin tutuşturulduğu 19 Mayıs 1919 gününün Türk milletinin kaderinin yeniden şekillendiğini ve parlak bir umut ışığı doğduğunu dile getiren Köktaş, mesajında şunları kaydetti: "Her milletin tarihinde, yıldızın parladığı anlar vardır; bizim milletimizin yıldızının parladığı an da hiç şüphesiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün millî mücadelemizi başlatmak adına Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 günüdür. Bu tarih, bir milletin var olma mücadelesine atılan zafer adımının ilk günüdür. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağına yürekten inanan Atatürk'ün Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşi Erzurum'a, Sivas'a, Amasya'ya, velhasıl kısa bir süre zarfında yurdun dört bir köşesine yayılarak, ülkemizi bölmek ve milletimizi yok etmek isteyenlere karşı topyekûn verilen mücadele sonucunda ülkemiz tamamen düşman istila ve işgalinden temizlenerek, ilelebet payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur."

Reklam
Reklam

AK Parti olarak Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında en üstlerde yerini alması için mücadele verdiklerini dile getiren İl Başkanı Köktaş, "Ulu Önder Atatürk'ün de işaret ettiği gibi çok ama çok çalışmalıyız ve ülkemizin tarihsel süreçte elde ettiği kazanımlara sahip çıkmalıyız. Bu da ancak çalışmakla, okumakla, araştırmakla, sorgulamakla ve tarihi iyi bilmekle olur. Gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır. Zira gençlerimize düşen en önemli görev, devraldıkları mirası daha da zenginleştirmek için özveriyle çalışmak, kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmak olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle gençlerimiz başta olmak üzere bütün milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbî duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklâl mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: