Kolay bir doğum için öneriler

Hamile kaldığınızı öğrendiğiniz günden itibaren doğum sürecini kolay ve sağlıklı bir şekilde atlatmanız için fiziksel, psikolojik ve maddi yönden hazırlıklı olmalısınız.

Anne olmaya hazırlanın

Bir çocuk sahibi olmak istediğinizden kesinlikle emin olmalısınız. Anne-baba olmak dünyanın en zor kararlarından biri. Psikolojik olarak çözemediğiniz her konu doğum sırasında daha çok stres yaşamanıza, doğumdan sonra da mutsuz olmanıza sebep olabilir. Terapi almayı düşünebilirsiniz.

Folik asit kullanmaya başlayın

Hamile kalmadan önce ve hamilelik sırasında tüketmeniz gereken vitamin ve takviyeleri doktorunuzdan öğrenin. Folik asit kullanımına hamilelikten 3 ay önce başlamakta fayda var. Folik asit, bebek gelişimi için çok önemli bir vitamin. Vücutta protein sentezi, hücre çoğalması ve kemik iliğinin görevini eksiksiz yerine getirmesinin yanı sıra DNA yapımında da etkili oluyor.

Nasıl besleneceğinizi öğrenin

Bebeğinizin sağlıklı gelişebilmesi için ne yediğinize dikkat edin. Doktorunuzdan yemeniz ve yememeniz gereken besinler hakkında bilgi alın. Hamilelik sırasında günde 80 gr protein, 60 gr demir, A, B ve C vitaminlerine ihtiyacınız oluğunu unutmayın.

Haftada iki porsiyon kırmızı et, balık ve beyaz et tüketin.

Çay demir eksikliği yapacağı için özellikle yemeklerle birlikte çay içmeyin.

Yiyeceklerinizde tuz oranını azaltın.

Taze sebze ve meyve tüketin.

Hazır ve paketli gıdalardan uzak durun.

Şarküteri, işlenmiş et gibi ürünlerden mümkün olduğunca tüketmemeye çalışın.

Maddi konuları netleştirin

Hamileliğinizin son aylarında artık çalışamıyor ve birçok şeye yetişemiyor olacaksınız. Mümkün olduğunca ilk aylarda maddi planlamanızı yapın. Doğum ve doğum sonrası masraflarınızı kağıda dökün. Resmi kurumlarda ya da bankalarda halletmeniz gereken işleri son günlere bırakmayın.